Sykkelferie i Lillehammer regionen

Lillehammer består av unike sykkelopplevelser. Et av verdens beste downhill anlegg i Hafjell, sti- og familiesykling på Skeikampen, familiesykling på Gålå, Fefor og Kvitfjell. Trening og mosjon fra Lillehammer, Sjusjøen og Nordseter på Birkebeinerritt traseen, verdens største terrengritt. Opplev Rondane nasjonalpark og Kvamsfjellet fra sykkelsetet eller ta sykkelen inn til setrene i Øyerfjellet.

Aktiv i naturen
Turistvegene, de mange setervegene og gode stiene, egner seg svært godt for sykling. I Lillehammerregionen er det godt skiltede sykkelruter på mer enn 500 km i et varierende høyfjellsområde med stabilt og tørt sommerklima. Hvis du vil sykle dine egne veger, finnes over 2000 km med GPS merkede ruter. Disse er i mindre grad skiltet og tilrettelagt, men innbyr til gode sykkelopplevelser. Du kan sykle med den farten du selv ønsker, og bo på høyfjellshotell, fjellstuer eller hytter. Turene går i variert høyfjellsterreng og seterlandskap, gjennom snaufjell og fjellbjørkeskog med mange vann og innsjøer, med Jotunheimen og Rondane sine 2000 meters topper i synsranden. Mange aktivitetsselskaper i regionen sørger for et rikholdig tilbud av organiserte aktiviteter, dersom du har ønsker om spesielle opplevelser.
Velg selv dine opplevelser, leken, utfordrende, sporty eller ekte. Fra sykkelsetet i Lillehammerregionen!
2000 km med sykelruter

Hafjell
Hafjell Bike Park er et av Europas beste anlegg for heisbasert sykling og har løyper som passer hele familien uansett ferdighetsnivå. Fra enkle og snille nybegynnerløyper til skikkelige berg- og dalbaner for de tøffeste. De 14 løypene er fordelt på 25 kilometer og er merket fra grønt til svart vanskelighetsgrad, akkurat som om vinteren. Våre leiligheter på Alpin Apartments Solsiden og Alpin Apartments Sørlia ligger like ved Hafjell Bike Park og er svært populære blant tilreisende syklister.

I sykkelutleien står det 70 downhill og 20 terrengsykler klare for å gi dere nye opplevelser. Gondolen gir dere en fin tur opp de 586 høydemeterene til Mosetertoppen og er et glimrende utgangspunkt for både downhillsykling, vandring og sykkelturer innover det flotte fjellplatået i Øyer.

Fakta om Hafjell Bike Park /Facts
Gondol/ Gondola 1
Stolheis/ Chair Lift 1
Antall grønne/ Green slopes 1 n
Antall blå/ Blue slopes 6 n
Antall røde /Red slopes 3 n
Antall sorte /Black slopes 5 n
Totalt antall kilometer i området 25 km
Combined length of slopes 25 km
Bunnstasjon/ Base station 195 m
Toppstasjon/ Top Station 1 030 m
Fallmeter/ Vertical elevation 835 m
Terrengs ykkel / MTB
Famillieturen 16 km n
Hafjell - Lillehammer 15 km n
Mosetertoppen rundt 20 km n
GPS merkede ruter / GPS tracks 1 000 km
Sykkelutleie / rent a bike Downhill / MTB

Advertisement
Advertisement