Vinkartet i restauranten hos Hafjell Hotell

Røde viner

Italia
Santi Valpolicella Classico Ripasso – «Solane» kr. 489,-
Veneto. Corvina, Rondinella. Fargen er rubinrød med granittrøde kanter. Typeriktig og intens aroma av frukt, kirsebær og hint av vanilje. I munnen en fyldig og strukturert smak med mye frukt og hint av pepper. Elegant toastaroma i ettersamaken. Rik og robust vin . Vinen er lagret på eikefat i 15 måneder.

Conti Serristori Sangiovese di Toscana kr. 429,-
Dyp rubinrød farge. Duften er intens, med hint av bringebær og modne bjørnebær samt hint av foiler og vanilje. Fyldig smak hvor du finner frukt og krydder. Velbalansert og god struktur. Lang ettersmak av skogsfrukt og krydder. Vinen har tilbrakt noen måneder på eik, både nye og ett år gamle fat.

Poderi Elia Dolcetto d’Alba kr. 469,-
PiemonteDolcetto. Dyp rubinrød farge med lillatoner. Fruktig, fyldig og frisk i munnen med delikate aromaer av røde frukter. Vinen er lagret 12 måneder på slovenske eikefat.

Virno Borgogno Barolo kr. 798,-
PiemonteNebbiolo. Rubinrød farge. Rike komplekse aromaer av fioler, plommer, kirsebær samt krydder; kanel, pepper, lakris og hint av tobakk og hvite trøfler. Fyldig og velbalansert i munnen med fine tanniner og god struktur. Elegante og harmonisk, lang ettersmak. Lagres på slovenske eikefat i 24-30 måneder. Tappes på flasker uten filtrering.

Frankrike
Robert Giraud Ch. Timberlay kr. 479,-
Bordeaux80% Merlot og 20% Cabernet Sauvignon
Fin dyp klar granatrød farge. I aromaene finner vi fruktig duft av solbær, blåbær, krydder og eik. I munnen er den myk og fruktig i anslaget, rund, fin kropp og struktur av modne tanniner. Vinen har ligget 8-12 måneder på eikefat.

Faiveley Bourgogne Rouge kr. 529,-
Burgund100 % Pinot Noir. Mørk granatrød farge. Aromaer av solbær og mørke bær.Fyldig smak av mørke bær med noe sødme. 50% av vinen er lagret 18 måneder på eikefat. Vinen kan fint nytes nå, men har også et lagringspotensiale på ytterligere 5-7 år.

Vidal-Fleury Côtes du Rhône kr. 469,-
RhôneGrenache, Syrah, Mourvedre
Granittrød i fargen. Duft av krydder og røde frukter. Rund og kraftig i smaken. Varm og fyldig vin med lang aromatisk intensitet i avslutningen. Vinen har hatt et kort opphold på fransk eikefat, men gir lite eller ingen eikesmak på vinen.

Spania
El Coto Crianza kr. 429,-
Rioja
Tempranillo. Frisk briljant rødfarge, med fint balansert fruktig eikepreg i lukten. Myk og saftig i anslaget, god konsentrasjon som kan måle seg med mang en reserva vin. God fruktighet som gjør den til en storslagen Crianza. Lagret 14 måneder på amerikanske eikefat.

Gandia-Marqués de Chivés Tempranillo kr. 398,-
Utiel Requena, Valencia
Dyp rød farge med svak blåtone. Duft av mørke bær og vanilje. Vinen er middels fyldig med god frukt og hint av krydder- og eik. 6 mnd på eikefat.

Australia
Hardys Mill Cellars Shiraz kr. 419,-
Shiraz. Dyp rød farge. Delikate kirsebær og bringebæraromaer samt overtoner og hint av krydder og søt eik/vanilje. I munnen finner vi smak av mørke modne kirsebær og saftige plommer, myk struktur med fine tanniner og en tørr avslutning. En langvarig eikesmak er godt integrert i vinen og gir noe kompleksitet. Deler av vinen har kort kontakt med eik.

Husets rødvin Flaske 359,- Karafel 250,- Glass 79,-

 

Hvitvin

Italia
SI Soave kr. 429,-
Veneto90% Garganega, 10% Trebbiano
Klar lys gul farge med grønne nyanser. Frisk og fruktig med hint av sitrus. I munnen finner vi en strukturert, harmonisk og fruktig vin. God balanse og fruktig avslutning. Ingen opphold på eik. Tappes direkte på flaske.

Chile
Santa Carolina Chardonnay kr. 398,-
Rapel VallyStrågul farge. En frisk og fruktig vin med tropiske aromaer av pære, ananas, melon. I munnen er den tørr, middels fyldig med smaksopplevelser av modne sitrusfrukter. Ikke eikelagret.

Argentina
Santa Ana Sauvignon Blanc kr. 419,-
MendozaKlar strågul farge med noe grønnskjær. Aromaer av sitrus, blomst og gress. Frisk og fruktig i munnen med en velbalanert avslutning

Frankrike
Hugel Gentil kr. 429,-
AlsacePinot Gris, Riesling, Gewüiztraminer, Sylvaner, Muscat
Lys ungdommelig grønngul. Aromamessig finner vi fin fruktighet med innslag av sitron, blomst, grønne epler og urter. I munnen er den tørr, frisk crispy, og fin i ettersmaken. Elegant og fin lengde. Bestselger fra Alsace.

Regnard Chablis kr. 599,-
Burgund
Chardonnay. Lys strågul med grønne toner. Uttrykksfulle aromaer av mineralitet, floralt, grønne epler og selleri. I munnen er den tørr, delikat, velbalansert, fruktig med preg av mineraler og sitrus. God finish.

Chablis Bourshard kr. 520,-

Tyskland
Anselmann Riesling Classic kr. 459,-
Klar grønn-gul farge. Delikate aromaer av sitrus, fersken og aprikos. I munnen er den fruktig, fyldig og frisk vin med minerale toner. Anbefales til sushi, asiatisk og indisk, fisk og kylling.

Husets hvitvin Flaske 359,- Karafell 250,- Glass 75,-

 

Rosévin

Spania
El Coto Rosé kr. 410,-
Rioja
Tempranillo, Black Grenache. Klar rosa farge. Duften er aromatisk med et tydelig bærpreg som går mor kirsebær. Myk og fruktig på smak med en frisk ettersmak.

Ochoa Rosado de Lágrima kr. 455,-
Navarra Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon. Skinnende rosa/rød bærfarge. Aroma av røde frukter, villjordbær og tranebær. Velbalansert, fyldig og fin struktur. Ren, med søte hint fra Garnacha druen, kombinert med tanninene fra Cabernet Sauvignon. Dette gjør vinen til en allsidig rosé.

 

Dessertvin

Italia
Villa Vinea Recioto della Valpolicella 6cl kr. 69,-
Dyp granatrød farge. Intens aroma av røde bær, lakris og krydder. Søt og fyldig på smak med smak av røde bær. Velbalansert, god syre og myke runde og fruktige tanniner. Vinen har blitt lagret på eik i 18 måneder

Advertisement
Advertisement