Lilleputthammer Familiepark

Hundervegen 39, 2636 Øyer

Lilleputthammer i Hafjell er en familiepark spesielt tilrettelagt for barn opptil 9 år i Hafjell Hunderfossenområdet. Her kan barna føle seg som voksne i ”den lille byen”.

Om sommeren kan man kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. Eller man kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner. Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby er det lesestunder flere ganger daglig, og det spilles ulike teaterforestillinger i den lille byen hver dag.

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino. Her finner du alt fra J. Bøhmers Isenkramforretning og Th. Julins Broderiforretning til Pølsemaker Johansen.I "Storgata" i Lilleputthammer finnes kulturhus, lekehus, Ola og Hedda's klubbhus, kino, ballhus, miniputthus med ammekrok, klossehus, toglekehus, snekkerhus, billedbokhus, tegneseriehus, faktabokhus, mysterie- og ungdomslitteraturhus og "da mor og far var små hus".

Til husene er det benyttet 2830 spesiallagde isolerte vindusglass, ca 1 million listverk og 80.000 takstein. I Kulturhuset kan du lese mer om historien til Lilleputthammer.

Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.

HISTORIE

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er nå 31 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren.

I 1996 kjøper Viking Gruppen AS (nå Welle Gruppen AS) Øyer Gjestegård og Lilleputthammer, og fra 2006 overtar Welle Gruppen AS også driften av parken. Fra 2007 etableres Lilleputthammer som en ny familiepark, det investeres store beløp i nye attraksjoner og husene i gata pusses opp. De første attraksjonene (pariserhjul, froskehopp, berg og dalbane, bompebåter og el-biler) kom i 2007. Til 25-års jubileet i 2008 kom ytterligere 3 attraksjoner (oldefarsbiler, nostalgikarusell og klatretårn) og serveringsstedet Park Cafeen bygges i Søndre park.

Barnas Bokby etableres også i løpet av disse to årene som en liten by i den lille byen, med ca.12 000 brukte barnebøker. Fra 2009 og fram til idag er underholdningstilbudet utviklet til to faste teaterforestillinger og lesestund hver dag. Det er etablert to nye scener, og flere show (one-man-cirus med Malte Knapp, Vennebyen) blir satt opp hver sommer.

Driftsselskapet av familieparken er Lilleputthammer Lekeland AS. Hafjell Resort er ansvarlig for markedsføringen av Lilleputthammer. Begge selskaper er datterselskaper i Welle Gruppen AS.

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell ligger 15 km nord for Lillehammer.

Kontaktinformasjon

Nettside
https://www.lilleputthammer.no
E-post
[email protected]
Åpningstider
Høståpent Lørdag/søndag 25.8 - 14.10 Uke 40 åpent daglig Klokken 09 - 16

Arrangementer på denne arenaen

Fra 239 NOK

28 Mai 2022 - 29 Mai 2022
Arrangementssted: Lilleputthammer Familiepark Kategori: For barna
Tidspunkt: 10:00
Lilleputthammer familiepark planlegger for åpning lørdag 28.mai og søndag 29.mai. 2022. Bestill online og sikre deg inngang til Lilleputthammer.
Sesongåpning-Lilleputthammer

Hafjell
6 Okt 2022 - 16 Okt 2022
Arrangementssted: Lilleputthammer Familiepark Kategori: Arrangement
Tidspunkt: 10:00
Tid for å planlegge høstferie i uke 40 og 41. Reis til Øyer, rett nord for Lillehammer og book inn på Hafjell Hotell eller finn en hytte på fjellet. Hafjell Hotell ligger i Lillehammer regionen med opplevelser som Lilleputthammer familiepark, Hund...
Høstferie-på-fjellet


Hvorfor bestille hos oss i Hafjell Resort

  • • Ski inn ski ut overnatting
  • • Rabatterte familiepakker
  • • Best beliggenhet
  • • Stort utvalg av bosteder
  • • Resepsjon 24 timer
  • • Tel +47 61 28 55 50
Build: 17.01.2022 16:25:44, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6845.cbischannel-16727.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showarenadetails