Julemarked på Maihaugen

Arrangementssted: Maihaugen i Lillehammer
Kategori: Arrangement, Marked
Dato: Lørdag 30 nov 2019 - søndag 1 des 2019

Årets store førjulsbegivenhet på Maihaugen foregår første adventshelg. Vi garanterer hyggelig atmosfære og flott førjulstemning.

På Maihaugens julemarked får du den gode, gamle julestemningen. Lørdag 29.november - søndag 1. desember
Lørdag klokken 11-18 og søndag klokken 11-17

Maihaugens julemarked er tradisjonsrikt og svært populært, og arrangeres den første helgen i advent hvert år.
Hyggelig førjulsstemning i unike omgivelser. Julepyntede hus fra middelalderen til 1950-tallet.

Mer enn 120 salgsboder som bugner av håndverks- og husflidsprodukter, fristende mat og andre julevarer. Fellesnevner er kvalitet. Her kan du finne de spesielle julegavene.

Sang, musikk, juleverksted, pepperkakebaking, kanefart, spikking, spinning, julekortfotografering, fjøsbesøk og mye mer.
Birkebeinerleiren til Mesna Islandshestsenter og Visit Sjusjøen på Valbjørsetra. Her kan du møte hester og folk fra Birkebeinerfilmen, smake bålkokt toddy, være med på aktiviteter og handle fine produkter.

Maihaugens juletre som pyntes av ulike kunstnere eller designere hvert år.
Salgsbodene er åpne lørdag klokken 11-18 og søndag klokken 11-17. Vi anbefaler å være her i skumringstimen. Det er helt spesiell stemning når lyktene tennes!

Maihaugen er et museum på Lillehammer. Det åpnet på Maihaugen 2. juli 1904 under navnet De Sandvigske Samlinger, da Anders Sandvigs private samling ble kjøpt opp av Selskapet for Lillehammer bys vel. Anders Sandvig var en tannlege som fra 1887 hadde begynt å samle gamle gjenstander fra bondekulturen, folkekunst og håndverkeres verktøy, og etter hvert, i meget stor utstrekning, bygninger, hovedsakelig fra Gudbrandsdalen. Maihaugen var pionér blant de nordiske museene fordi samlingen fort ble omfattende og detaljert. Hele gårdstun og setre ble flyttet til museet. I 2011 ble Maihaugen en avdeling i Stiftelsen Lillehammer museum.

Tid/dato

Dato Tid Arrangementssted
30 Nov
Lørdag 30 nov 2019 11:00 - 17:00 Maihaugen i Lillehammer
1 Des
Søndag 1 des 2019 11:00 - 17:00 Maihaugen i Lillehammer

Kontaktinformasjon

Telefonnummer
47 61 28 89 00
E-post kontaktperson
[email protected]
Navn kontaktperson
Maihaugen
Nettside
https://www.hafjellresort.no/maihaugen-museum-i-lillehammer

Lenker

Leiligheter

Hafjelltoppen Apartments Gaiastova

Avstand: 12,8 km
Leilighetene har fire soverom med 11 sengeplasser og inneholder to bad, romslig stue med sofagruppe, fullt utstyrt kjøkken med spisebord, en badstue, og balkong. Her kan dere nyte panorama over Hafjell og Gudbrandsdalen. Ski inn ski ut. Flott turterreng om høsten.
Hytter

Hemsætervegen nr. 143

Avstand: 12,2 km
Tradisjonell og praktisk hytte i Hafjell Panorama hyttefelt på 120 m2. Det er ski inn ski ut til skivei 35 i Hafjell Alpinsenter. (100 meter). Fra hytten har dere en utsikt over Gudbrandsdalen. Til Øyerfjellet med turstier og fjellveier er det 2 km.
Hytter

Lunnstadmyrvegen nr. 57 - Hafjelltoppen

Avstand: 12,5 km
Nydelig hytte rett ved Gaiastova, 920 moh, P-rom 153 m2, 14 sengeplasser fordelt på fire soverom. Ski in/out både for langrenn og alpint. Hytten er lokalisert i et rolig område på Hafjelltoppen med panoramautsikt over Hafjell og Gudbrandsdalen.


Hvorfor bestille hos oss i Hafjell Resort

  • • Ski inn ski ut overnatting
  • • Rabatterte familiepakker
  • • Best beliggenhet
  • • Stort utvalg av bosteder
  • • Snøgaranti Hafjell
  • • Resepsjon 24 timer
  • • Tel +47 61 28 55 50