Mammut

Adresse: Stasjonsvegen 11, 2634 Fåvang Vis kart

Adresse: Stasjonsvegen 11, 2634 Fåvang

”Mammuten” av Linda Bakke er en tro gjengivelse av en mammuthodeskalle, gjenskapt i dobbel størrelse. Gudbrandsdalen er unik i nasjonal sammenheng når det gjelder mammutfunn og Fåvang er stedet i Norge med flest registrerte funn. Fra skulpturen ”Mammuten” ser en rett på grustaket der mammuttennene ble funnet. Grusmassene ble dannet av en stor breelv som også førte med seg de mellom 50.000-100.000 år gamle funnene.

 

Sammen med ”Dragen” i Ringebu er ”Mammuten” i Fåvang to skulpturer som ser tettstedene i sammenheng og er utformet på en måte som speiler tettstedenes egenart og gjensidighet, samtidig som de knytter an til lokal identitet og historie. Skulpturen er produsert i syrefast 316 stål og satt sammen av mange mindre biter som er banket, tilpasset, sveiset sammen, pusset og polert.

Linda Bakke (f. 1973) er fra Stange og jobber med skulptur og kunst i offentlige rom-prosjekter som er stedsspesifikke, visuelt slående og gjerne ladet med mytisk, historisk eller fabulerende innhold. www.lindabakke.webs.com

Vis mer

Kontaktinformasjon

Hafjell Hotell

Hafjell Hotell

Avstand: 27,2 km
Hafjell Hotell ligger i sentrum av Hafjell, 15 km nord for Lillehammer og er nabo til Lilleputthammer og 3 km fra Hunderfossen. Hotellet serverer god frokost, lunsj og middag. Prøv også catering og take away meny.
Hytter og leiligheter

Nordlia nr. 12

Avstand: 27,5 km
Koselig hytte i tradisjonell stil med fire soverom i Nordlia hytteområde tett inntil barne og familiebakken i Hafjell. Ski inn, ski ut og gangavstand til gondolen og skiutleie. Hytta har en stor og solrik terrasse hvor solen kan nytes. Stuen er utstyrt med sofa, TV, peis / peisovn.
Hytter og leiligheter

Nordlia nr. 11

Avstand: 27,5 km
Koselig hytte med fire soverom i Nordlia hytteområde tett inntil sykkelstiene i Hafjell. Gangavstand til gondolen og Lilleputthammer. Nordlia 11 har en stor terrasse hvor solen kan nytes sammen med gode venner.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6845.cbischannel-16727.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails