Peder Balke-senteret

Adresse: Mjøsvegen 701, 2849 Kapp Vis kart

Adresse: Mjøsvegen 701, 2849 Kapp

En fredet hovedbygning fra 1700-tallet, med restaurert barokk hage utenfor, huser galleriet. Her, i dette huset på embedsmannsgarden Billerud på Kapp i Østre Toten kommune, malte Peder Balke (1804 – 1887) en serie på 12 veggmalerier i 1834. Dette er hovedattraksjonen og kjernen i all vår virksomhet. I tillegg vises i sommerhalvåret skiftende utstillinger i galleriet. Fra i år, har vi også en ny basisutstilling om Peder Balke på plass. Ute på plenen står et monument over Peder Balke, «Vandrer» av Henning Olav Espedal, og tar i mot publikum som skal inn og se på hans veggmalerier.

En fredet hovedbygning fra 1700-tallet, med restaurert barokk hage utenfor, huser galleriet. Her, i dette huset på embedsmannsgarden Billerud på Kapp i Østre Toten kommune, malte Peder Balke (1804 – 1887) en serie på 12 veggmalerier i 1834.

Dette er hovedattraksjonen og kjernen i all vår virksomhet. I tillegg vises i sommerhalvåret skiftende utstillinger i galleriet. Fra i år, har vi også en ny basisutstilling om Peder Balke på plass. Ute på plenen står et monument over Peder Balke, «Vandrer» av Henning Olav Espedal, og tar i mot publikum som skal inn og se på hans veggmalerier.

Gjennom sin nydelige beliggenhet med panoramautsikt over Mjøsa, er Peder Balke-senteret et attraktivt reisemål. Kafeen Peders Fristelser kan by på varme lunsjretter og ubeskrivelige kaker. Alt hjemmelagd. Butikken De 4 årstider, tilbyr lokale produkter blant annet innenfor kunsthåndverk, matvareprodukter, planter og interiør.

Konsertprogram 2018
12. mai: Utstillingsåpning, eget program
19. mai: David Hveem med venner
26. mai: Musikal-tapas med HeidiShow
2. juni: Nora Jabri
9. juni: Kristian Haug
16. juni: Morten Hammerseng
23. juni: Daniel Holen Berg
30. juni: Utstillingsåpning, eget program
7. juli: Mjøscellistene
14. juli: Ida Greve Monsen
21. juli: Fire
28. juli: Elisabeth Aasheim
4. august: Miriam Våga
11. august: Rob Tjink
18. august: Utstillingsåpning, eget program
25. august: Halvor

Kafeen åpner kl. 10 på konsertlørdager, slik at du rekker å kjøpe frokost eller kaffe før konserten. Vi har en del stoler til rådighet, men ta gjerne med egen sitteplass.

Vis mer

Kontaktinformasjon