Peer Gynt vegen, nord for Lillehammer

Adresse: 2652 Svingvoll Vis kart

Adresse: 2652 Svingvoll

Gudbrandsdalens vakre natur og tradisjonsrike kultur har inspirert mange kunstnere. Sagn og fortellertradisjon inneholder alt fra tusser og troll til historiske personer som for eksempel vår lokale Per Gynt. Den samme som inspirerte Henrik Ibsen da han skrev sitt litterære verk, Peer Gynt.

Gudbrandsdalens vakre natur og tradisjonsrike kultur har inspirert mange kunstnere. Sagn og fortellertradisjon inneholder alt fra tusser og troll til historiske personer som for eksempel vår lokale Per Gynt. Den samme som inspirerte Henrik Ibsen da han skrev sitt litterære verk, Peer Gynt.

Vi ønsker deg og dine velkommen til Peer Gynt Vegen, ialt 60km gjennom en del av Norges vakreste fjellverden. Høyfjellets hovedveg gjennom Gudbrandsdalen fører deg rett inn i Peer Gynts Rike:

Lillehammer:
Start i Lillehammer og kjør ca 5km nordover på E-6 og ta av til Skeikampen/Gausdal. Følg veien til Skeikampen (35km).

Skeikampen:
I sørenden av Peer Gynt Vegen finner du Skeikampen, et turiststed med mange god tilbud og varierte opplevelser. Skeikampen ligger en snau halvtime fra Lillehammer. Skeikampen kjennes godt på den ruvende Skeikampen (1124 m.o.h.).

Fagerhøi:
Når du reiser innover i Peer Gynt's Rike, passerer du Nisjuvatna, Dørdalen, Dørdalsknappen (1126 m.o.h.) og nærmer deg Fagerhøi. En praktfull utsikt åpner seg mot Jotunheimen i vest og Rondane i nord. Midt i mot finner du Ruten og Heidalsmuen. Ved Fagerhøi finnes et uttal av fiskemuligheter, tur- og sykkelstier. Videre mot Gålå passerer du utsiktspunktet Listulhøgda (1053 m.o.h.), som er veiens høyeste punkt.

Gålå-Fefor:
Turiststedene Gålå og Fefor, tilbyr aktiviteter og opplevelser. På Gålå finner du Solbrå Setermuseum, Gudbrandsdalsostens arnested fra 1863. I begynnelsen av august blir Henrik Ibsens Peer Gynt med Griegs musikk satt opp på friluftscena ved Gålåvatnet. På vei mot Espedalen passerer du Hattdalen (seterstul) og Rutenfjellene (1517 m.o.h.).

Espedalen:
Espedalen - vår vennlige villmark. Unik flora og spennende kulturhistorie med minnesmerker fra en allsidig gruvedrift som startet opp på 1600-tallet. Verksodden med Espedalen Fjellkirke "Helvete", Nord-Europas største jettegryte.

Skåbu:
Fra Espedalen kan man kjøre til Skåbu og videre Jotunheimvegen (bomvei) til Bygdin. I Skåbu vil vi anbefale et besøk i Krogenæskjelleren. Der er turistinformasjon, salg av brukskunst og en kulturhistorisk utstilling, Skåbu kirke.
Fra Skåbu kan du kjøre til Vinstra eller Harpefoss, eller følge Riksvei 255 nedover til Gausdal og Lillehammer. Vi anbefaler et besøk i Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsoms hjem, Aulestad i Follebu.

Åpningstider:
Peer Gynt veien er en sommervei. Den åpner så snart snøen er borte. ca. 1 juni.

Vis mer

Kontaktinformasjon

Leiligheter

Hafjell Alpinlandsby Pluss

Avstand: 15,4 km
Hafjell Alpinlandsby Pluss består av seks leiligheter hver på 35 m2 som er praktiske og delikate. Alle leilighetene er i samme bygg like ved familiebakken og gondolen. Leilighetene har to soverom med fire sengeplasser og er et godt valg for familier på skiferie. Gangavstand til gondolen og skiutleie.
Hytter

Nordlia nr. 12

Avstand: 15,4 km
Koselig hytte i tradisjonell stil med fire soverom beliggende i Nordlia hytteområde tett inntil barne og familiebakken i Hafjell. Ski inn, ski ut og gangavstand til gondolen og skiutleie. Hytta har en stor og solrik terrasse hvor solen kan nytes. Stuen er utstyrt med sofa, TV, peis / peisovn.
Hafjell Hotell

Hafjell Hotell

Avstand: 14,8 km
Hafjell Hotell ligger i sentrum av Hafjell, 15 km nord for Lillehammer og er nabo til Lekeland Hafjell. Hotellet har vunnet prisen for beste hotellfrokost i Oppland to år på rad. Tilbud på helpensjon.