Seteropplevelser i Øyerfjellet

Adresse: 2636 Øyer Vis kart

Adresse: 2636 Øyer

Øyerfjellet er et fantastisk fjellområde rett innafor Hafjell hvor du nå kan besøke flere setrer og bli kjent med folk og dyr på setrene.

Øyerfjellet er et fantastisk flott fjellområde rett innafor Hafjell hvor du nå kan besøke flere setrer og bli kjent med folk og dyr på setrene.

I Øyerfjellet er det fortsatt setrer som driver tradisjonell seterdrift med mjølkeproduksjon på ku og geit. Noen av disse tar i mot besøkende og her kan du kose med dyrene, høre om livet på setra og være med på fjøsstell om kvelden – her får du også litt enkel servering.

Flere setrer tilbyr seterbesøk og andre opplevelser og aktiviteter. På Sjøsetra kan du legge inn seterbesøk under oppholdet – passer veldig fint for barnefamilier. Sjøsetra har åpen seter torsdager, fredag og lørdager i hele juli.

Setersykling
Øyerfjellet er med sitt varierte landskap og godt utbygde veinett et eldorado for syklister. Du kan sykle fra seter til seter og overnatte på setrene langs veien. Seteropplevelser og aktiviteter i Øyerfjellet kan lett kombineres med familiemoro i Hunderfossen, Hafjell eller Lillehammer – så nå er det er bare å sette Øyerfjellet på agendaen! Seteropplevelser i Øyerfjellet.

Årlig slippes 7000 - 8000 sau og rundt 500 storfe på beite. Beitebruken er organisert gjennom beitelag, og det er ansatt gjetere. I Skjelbua har det ligget gjeter for fe og sau - og tidligere også for hest - i generasjoner. Dyrene har derfor jevnlig og godt tilsyn hele sommeren.Det er lave tap av dyr på beite, og små konflikter i forhold til rovdyr. Det er store verdier som høstes fra fjellet gjennom utmarksbeitet.

Vis mer
Overnatting

Mosetertoppen Storhytte

Avstand: 10,5 km
Mosetertoppen storhytte i Hafjell har meget høy standard og panoramautsikt. Stor, laftet hytte på 400 m2 med 20 sengeplasser fordelt på åtte soverom. Passer perfekt for storfamilier på skiferie eller bedrifter som ønsker noe unikt for sitt seminar. Storhytten er lokalisert i øvre del av Mosetertoppen på Hafjell. Smakfullt innredet med en standard av meget høy kvalitet. Her har du utsikt som tar pusten fra deg og føler en anelse luksus.
Storhytte

Storstua storhytte Hafjell

Avstand: 10,9 km
Storstua med 24 sengeplasser ligger med premieutsikt utover Gudbrandsdalen og i suveren nærhet til løypenettet i Hafjell. Fra terrassen er det et lite snøballkast bort til den nedfarten som går parallelt med Kjusløypa. Nærmere skiløypene i Hafjell med blant annet kveldskjøring gjør lokaliseringen av storhytten unik i Norge.
Hytter

Mosetervegen nr. 484

Avstand: 10 km
Flott rundtømmerhytte på 100 m2 med fire soverom, ti sengeplasser og to bad. Dette er en koselig hytte som passer perfekt for familier på skiferie i Hafjell rett ved langrennsløypene. Sommerstid er det tur og sykkelstier rett i nærheten. Hytten har vedovn, fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin. Det er også fasiliteter som sofagruppe, kabel-tv, kjøleskap med frys, internett og skibod.