Fjellturer

Adresse: Hafjell, 2636 Øyer Vis kart

Adresse: Hafjell, 2636 Øyer

Øyerfjellet ligger på Østsiden av Gudbrandsdalen i Øyer kommune og grenser til Lillehammer og Ringsaker i sør, Ringebu i nord og Stor-Elvdal i Øst.

Øyerfjellet ligger på Østsiden av Gudbrandsdalen i Øyer kommune og grenser til Lillehammer og Ringsaker i sør, Ringebu i nord og Stor-Elvdal i Øst.

Nevelfjellet
Nevelfjellet ligger midt mellom Hafjell og Nordseter og fra toppen har man en fantastisk utsikt over dal og fjell og Gropmorka - dette flotte skogområdet som ligger mellom Nevelfjellet og Lillehammer. På Nevelfjellet vil du helt sikkert treffe andre fotturister – på fine sommerdager er dette en kjempetur!

For å komme til Nevelfjellet kjører du mot Hafjelltoppen og parkerer mellom Ilsetra og Hundersetra, hvor turen starter.

Turmålet er skiltet fra parkeringsplassen og en følger stien til Slåseterfjellet og høydedraget videre sørover til Nevelfjellet. Det går også en merket DNT sti til Nevelfjellet fra Hundersetra. Nevelfjellet ligger på 1089 moh. Geokordinater for Nevelfjell er N 61° 12' 0'' E 10° 35' 0'' 61.2 / 10.58333

Slåseterfjellet
Her treffer du turfolk av alle slag, - og alle er like blide. Slåseterfjellet er veldig tilgjengelig der det ligger sør for Hafjell og på kanten ut mot Gudbrandsdalen, noe som gir denne toppen en fantastisk utsikt, både mot dal og fjell. Slåseterfjellet ligger på 1064 moh. Turen til Slåseterfjellet starter ved parkeringsplassen mellom Ilsetra og Hundersetra. Turmålet er skiltet fra parkeringsplassen og en følger en meget tydelig sti oppover fjellsiden til toppen. Det er lett stigning med noen litt brattere kneiker, men ikke brattere enn at de lett forseres av både store og små føtter. Når man nærmer seg toppen flater fjellet ut. De som har lyst kan fortsette turen til Nevelfjellet som ligger litt lengre i Sør.

Tilrettelegging:
Merket med skilt hvor turen starter. Tydelig sti og parkering ved p-plass.

Vis mer
Hytter

Lunnstadmyrvegen nr. 57 - Hafjelltoppen

Avstand: 1,9 km
Nydelig hytte rett ved Gaiastova, 920 moh, P-rom 153 m2, 14 sengeplasser fordelt på fire soverom. Ski in/out både for langrenn og alpint. Hytten er lokalisert i et rolig område på Hafjelltoppen med panoramautsikt over Hafjell og Gudbrandsdalen.
Hytter

Bjørgefallet nr. 32

Avstand: 2,8 km
Koselig og tradisjonsrik familiehytte på Hafjell med 8 sengeplasser. Stor terrasse med panoramautsikt. Ski inn - ski ut til alpinbakken. Kort kjøreavstand til Gaiastova med langrennsløyper. Rolig og etablert hytteområde Hafjell Panorama med bilvei helt frem til hytten.
Leiligheter

Hafjelltoppen Apartments Gaiastova

Avstand: 1,9 km
Leilighetene har fire soverom med totalt 11 sengeplasser og inneholder to bad, romslig stue med sofagruppe, fullt utstyrt kjøkken med spisebord, en badstue, og balkong. Her kan dere nyte panorama over Hafjell og Gudbrandsdalen. Ski inn ski ut.