Norges Olympiske Museum

Adresse: Maihaugvegen 1, 2618 Lillehammer Dato: Tirsdag 25 sep 2018 - lørdag 22 des 2018 Vis kart

Adresse: Maihaugvegen 1, 2618 Lillehammer

Norges Olympiske Museum på Lillehammer er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i 52 og 94. Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Norges Olympiske Museum på Lillehammer er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i 52 og 94. Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Norges Olympiske Museum på Lillehammer, er det eneste i sitt slag i Nord-Europa som forteller historien om alle olympiske leker fra 776 f. Kr. og frem til i dag. Museet er Norges største og viktigste museum for idrett og forvalter en nasjonal kulturskatt som har begeistret nordmenn i over 100 år. Gjenstandssamlingen teller over 7000 gjenstander.

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk. I «Inside the race» kan du kjenne på stemningen, pulsen og trykket før en konkurranse. Eller du kan se klipp fra ulike åpningsseremonier, i storformat med øretelefoner som gjør at gåsehuden aldri er langt unna.

OL-museet blir mer enn nostalgiske tilbakeblikk. Verdens fremste museumsbyggere, som blant annet står bak fornyingen av Det Olympiske museet i Lausanne, samt fotballmuseene for Manchester United og Chelsea i England, har vært viktige bidragsytere i byggingen.

I museet blir det blir mulighet for å teste skiskyting i simulator, og i videoinstallasjonen «Inside the race» får du utøverfølelsen i konkurranse. For de historieinteresserte blir det naturligvis anledning til tilbakeblikk gjennom unike gjenstander, og det lages en helt ny digital avis hvor man kan få en oversikt over mediedekningen fram mot lekene i Oslo i -52 og i Lillehammer -94.

Olympiske øyeblikk = magiske øyeblikk
Det er også rom for mimring og nostalgiske tilbakeblikk i det nye museet. OL-historien er full av magiske øyeblikk, og gjennom bilder, gjenstander og fortellinger kan besøkende gjenoppleve slike.

Naturligvis er lekene i 94 en viktig del av utstillingen. Den skal også vise oss vertsnasjonen Norge, med to OL og 40 år i mellom. Fra nøkternhet og gjenreising, til olje-smurt økonomi og budsjettsprekk. Mye var forskjellig i 1952 og 1994, men folkefesten var den samme.

Norges Olympiske Museum har viet norsk olympisk historie en stor og viktig plass. Olympisk historie er mye mer enn bare sport. Museet egner seg for sportsinteresserte, historieinteresserte, kultur og samfunnsinteresserte, for liten og stor, for ung og gammel.

Vis mer

Occasions

Date Time Location    
25 Sep
Tirsdag 25 sep 2018 11:00 - 16:00 Norges Olympiske museum
26 Sep
Onsdag 26 sep 2018 11:00 - 16:00 Norges Olympiske museum
27 Sep
Torsdag 27 sep 2018 11:00 - 16:00 Norges Olympiske museum
28 Sep
Fredag 28 sep 2018 11:00 - 16:00 Norges Olympiske museum

Kontaktinformasjon

Hytter

Hemsætervegen nr. 143

Avstand: 12,2 km
Tradisjonell og praktisk hytte i Hafjell Panorama hyttefelt på 120 m2. Det er ski inn ski ut til skivei 35 i Hafjell Alpinsenter. (100 meter). Fra hytten har dere en utsikt over Gudbrandsdalen. Til langrennsløypene på Gaiastova er det 2 km. Flott turterreng om høsten.
Hytter

Bjørgefallet nr. 32

Avstand: 12,2 km
Koselig og tradisjonsrik familiehytte på Hafjell med 8 sengeplasser. Stor terrasse med panoramautsikt. Ski inn - ski ut til alpinbakken. Kort kjøreavstand til Gaiastova med langrennsløyper. Rolig og etablert hytteområde Hafjell Panorama med bilvei helt frem til hytten.
Hytter

Lunnstadmyrvegen nr. 57 - Hafjelltoppen

Avstand: 12,5 km
Nydelig hytte rett ved Gaiastova, 920 moh, P-rom 153 m2, 14 sengeplasser fordelt på fire soverom. Ski in/out både for langrenn og alpint. Hytten er lokalisert i et rolig område på Hafjelltoppen med panoramautsikt over Hafjell og Gudbrandsdalen.