Mammut

”Mammuten” av Linda Bakke er en tro gjengivelse av en mammuthodeskalle, gjenskapt i dobbel størrelse. Gudbrandsdalen er unik i nasjonal sammenheng når det gjelder mammutfunn og Fåvang er stedet i Norge med flest registrerte funn. Fra skulpturen ”Mammuten” ser en rett på grustaket der mammuttennene ble funnet. Grusmassene ble dannet av en stor breelv som også førte med seg de mellom 50.000-100.000 år gamle funnene.
Sammen med ”Dragen” i Ringebu er ”Mammuten” i Fåvang to skulpturer som ser tettstedene i sammenheng og er utformet på en måte som speiler tettstedenes egenart og gjensidighet, samtidig som de knytter an til lokal identitet og historie. Skulpturen er produsert i syrefast 316 stål og satt sammen av mange mindre biter som er banket, tilpasset, sveiset sammen, pusset og polert.

Linda Bakke (f. 1973) er fra Stange og jobber med skulptur og kunst i offentlige rom-prosjekter som er stedsspesifikke, visuelt slående og gjerne ladet med mytisk, historisk eller fabulerende innhold. www.lindabakke.webs.com
Les mer

Kontaktinformasjon

  • Stasjonsvegen 11 - 2634 - Fåvang