Vinterferieuke på Norsk Vegmuseum

19 | February 11:00
20 | February 11:00
21 | February 11:00
22 | February 11:00
23 | February 11:00
24 | February 11:00
25 | February 11:00
26 | February 11:00
I vinterferieuka fra lørdag 19. februar til søndag 6. mars blir det vinterferieaktiviteter for hele familien, både inne og ute på Norsk Vegmuseum.
Velkommen til vinterferieaktiviteter på Norsk Vegmuseum. Ute glitrer nysnøen i solskinnet og i friluftsmuseet er det anlagt skøytebane, akebakker og snøtunell på lekeplassen. Ønsker du å se maskiner i aksjon er det mulighet for det torsdag og fredag i friluftsmuseet.

VINTERFERIEPROGRAM 2021


20.februar–7.mars

NORSK VEGMUSEUM OG NORSK KJØRETØYHISTORISK MUSEUM
Åpent 10-15 (hver dag)

Museumsbyggene er åpne alle dager i vinterferien, og kan by på utstillinger om veghistorie, kjøretøyhistorie og en ny utstilling om norske rariteter. Det er også museumsbutikk og barneaktiviteter.

DEMONSTRASJON AV GAMLE SNØFRESERE
Kl 12­–14 (onsdag–fredag)

I vinterferien blir det prøveoppstart og demonstrasjon av gamle snøfresere. Se og hør hvordan man vedlikeholdt vintervegene i gamledager.

LYSAKER GJESTGIVERI
Åpent 12 –16 (lørdag–søndag)

Kaféen på museet er åpent i helgene med kaffe, enkel servering og afternoon tea. Se mer om Lysakers tilbud her.

GAPAHUK OG AKEMULIGHETER
Hele dagen

Museumsparken er åpen hele døgnet, det er gapahuk og mulighet for aking av besøkende i vinterferien. Bommen på parkeringsplassen går ned klokken 20.00

Norsk vegmuseum har et fint tilbud til alle, og i vinterferien er det særlig fint for barn og de som er unge til sinns!

Informasjon om Norsk vegmuseum


Norsk vegmuseum er et av Norges største teknisk industrielle museum. Museet har flere tusen kvadratmeter innendørs utstillinger, en stor museumspark og en unik over 200 meter lang bergtunnel med fjellsprengningshistorie. Museet er nærmeste nabo til Hunderfossen Familiepark, åpent hele året og har gratis inngang.

Norsk museum som ble etablert i 1992 ved Hunderfossen, nord for Lillehammer. Museet er etatsmuseum for Statens vegvesen, og således en avdeling i Vegdirektoratet. Det omfatter en stor museumspark med vegsystemer, anlegg, maskiner, utstyr og eldre bygninger. Arkitekt for byggingen var JAF arkitektkontor AS på Gjøvik.

Museet har ansvar for bevaring, forskning og formidling av Statens vegvesens historie og norsk veghistorie for øvrig. Samlingene består av gjenstander, foto og privatarkivmateriale. Museet har også spesialbibliotek med veihistorisk litteratur. Utstillingene er åpne hele året