Birkebeineren ski og skiskytterstadion

Pris fra
40 NOK
Birkebeiner skistadion er en komplett langrenns- og skiskytterstadion som ligger lett tilgjengelig på toppen av Lillehammer. Den var OL-arena for langrenn og skiskyting, både i ‘94 og ungdoms-OL 2016.
Birkebeiner skistadion er en komplett langrenns- og skiskytterstadion som ligger lett tilgjengelig på toppen av Lillehammer. Den var OL-arena for langrenn og skiskyting, både i ‘94 og ungdoms-OL 2016.

Om Birkebeineren ski og skiskytterstadion


Birkebeineren Skistadion er et ideelt utgangspunkt for turer innover fjellet, og er tilknyttet et løypenett på 450 km. Løypenettet er tilgjengelig for turer både i sommer- og vintersesongen. Der den 5 km lange lysløypa er flittig brukt hele vinteren, og lyser til klokken 22 hver kveld.

På stadion arrangeres det både idretts- og kommersielle arrangementer gjennom hele året. De store områdene egner seg godt til arrangementer som utendørs konserter, internasjonale konkurranser og treningsleir.

Om skistadioen


Ved Birkebeineren Skistadion er det en 6,3 km lang rulleskiløype, og den kan brukes til trening og konkurranser. Terrenget er kupert med noen heftige motbakker og utforkjøringer.

Birkebeineren skistadion er et skistadion som ligger i Lillehammer kommune, Oppland fylke, ca. 5 km øst for Lillehammer sentrum ved Skihytta. Skistadionanlegget har adressen Sjøsetervegen 29, 2618 Lillehammer. Anlegget består av langrennsstadion og skiskytterstadion.

Anleggene ble bygget til Vinter-OL 1994, og ble brukt som arena for langrenn og skiskyting. I tillegg ble anlegget benyttet under de etterfølgende Paralympics-lekene i mars samme år, da øvelsene langrenn og langrennspigging ble avviklet her.

Før det ble bygget trasé fra stadion ned til Stampesletta var stadion målområde for Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet. På anlegget arrangeres årlig blant annet kvinnerennet Ingalåmi, Kristin og Håkon-rennet for barn samt russefeiring i mai.

Anleggene ble også benyttet under Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. På området mellom de to stadionene ligger Skistua Kafe, som har kapasitet til 50 personer.

Parkering Birkbeineren


Dagsparkering: 40 kr (betales i automat)
Årskort: 600 kr (bestilles hos Europark)
Parkeringsavgiften går til brøyting og vedlikehold av parkeringsarealet.

Kontaktinformasjon