Gaiastova
Gaiastova
Gaiastova sommer
Hafjelltoppen alpint
Afterski på Gaiastova
Gaiastova på Hafjelltoppen sommer
Butikk Hafjelltoppen
Hafjelltoppen apartments
Langrenn på Hafjelltoppen i Øyerfjellet
Langrenn på Hafjelltoppen
Gaiastova
Gaistova fjellcafe
Gaia tapas
Hafjell Sport Gaiastova
Hafjelltoppen Apartments Gaiastova
Dagligvarer Hafjelltoppen
Hafjelltoppen Apartments
Hafjelltoppen ved Pellestova
Gaiastova på Hafjelltoppen
Afterski på Gaiastova
Afterski Gaia
Påskefestival Gaiastova
Peisestuen på Gaiastova
Tapas på Gaiastova
Gaiastova
Gaiastova restaurant
Gaiastova restaurant
Sykling på Øyerfjellet
Øyerfjellet en sommerdag
Kart Hafjelltoppen

Hafjelltoppen

Bo ved Gaiastova

Hafjelltoppen ligger i Øyerfjellet som omfatter fjellområder mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Totalareal ca. 430.000 dekar, av dette er ca. 200.000 dekar snaufjell. Øyerfjellet er kjent for sine vidder, flotte turterreng og de gode jakt- og fiskemulighetene. Bygdebokforfatter Tor Ile har bl.a. denne forklaringa på navnet Øyer: «Ein fin fjord ette heile dalbotna, og tu skogkledde øyer i fjorda, ei lang, smal på vestsiden, og austa midtfjords ei någå rundere øy, som heldt på vart landfast,- slik omlag kan ein tenkje seg det nåværande Øyer hugusokn ved di tider fyste folka kom hit.»

Øyerfjellet 

I Øyerfjellet er det fortsatt setrer som driver tradisjonell seterdrift med mjølkeproduksjon på ku og geit. Øyerfjellet har store vidder og flott turterreng. Høyde over havet varierer fra 700 meter i den sørlige delen av Åstdalen til 1232 meter på Eldåhøgda, som er det høyeste punktet i Øyer kommune.

Om Gaiastova

Gaiastova ble bygget til de Olympiske Vinterleker på Lillehammer i 1994. Under lekene var Gaiastova bosted for presse og media, totalt 2000 personer fra hele verden var innkvartert i Hafjell-toppens 225 hytter og 120 leiligheter. Gaiastova fungerte som et servicesenter hvor ca. 2000 personer daglig inntok sine måltider. Når du bor på Gaiastova trenger du ikke å benytte bilen. Om vinteren kan du velge mellom å spenne på deg skiene utenfor døren, og gli inn i Hafjells olympiske skibakker eller benytte deg av 300 km med preparerte langrennsløyper innover Øyerfjellet.

Gaiastova restaurant og afterski

Gaiastova på Hafjelltoppen er kjent for sine velsmakende om mettende "skiers" lunsj og afterski som antageligvis er en av Norges heftigste. Om kvelden kan du nyte en god tapas eller festmeny sammen med venner.

Lunsj på Gaia

Gaiastova er kjent for sine Skiers lunsj - velsmakende og mettende lunsjretter for aktive skikjørere, skiløpere og fjellfolk. Fra vår restaurant på toppen Hafjell har du en fantastisk panoramautsikt utover fjellheimen med Gudbrandsdalen og nasjonalparkene.

Tapas i Hafjell

Gaia Tapas finner du i et eget lokale ved Peisestuen. Her møter du hovmester og det er bordservering i et uformelt miljø. Preget av rustikk og eleganse, slik et sted på fjellet skal være. Vår intensjon er å skape en restaurant på Hafjell hvor gjestene skal kunne slappe av, nyte det gode måltid, i koselige omgivelser etter en lang dag ute i naturen eller en hektisk dag på jobben.

Afterski

Velkommen til en av Norges beste afterski og det meste kjente utestedet i Hafjell. På Gaiastova er det plass til 400 feststemte partyfolk.  Vi har DJ's som sørger for stor stemning og noen helger er det også live musikk. Gaiastova serverer brennevin og har derfor 20 års aldersgrense.  Åpningstidene for afterskien er lørdager 15.00 - 20.00 og 23.00 - 02.00 i vintersesongen.  I tillegg har vi åpent flere dager i romjulen, vinterferie og påsken.

Gaiastova er afterski nr 1. på Hafjell og hos oss er det full fart og høy stemning. På Hafjelltoppen møter du hytteeiere, skiturister og lokalbefolkning som koser seg med god musikk, mat og drikke. På Gaiastova finnes Alpestua, tapasrestaurant, peisestue og afterski hvor dere står fritt til å velge fra spennende menyer både til hverdag og fest.  Velkommen til en av Norges beste afterski på toppen av Hafjell.

Hafjelltoppen Apartments Gaiastova

Leilighetene ligger i meget attraktivt område med perfekt beliggenhet for alpint og langrenn i Øyerfjellet. Kun 50 til 200 m til Gaiastova med restaurant, cafe, afterski, dagligvare, skiutleie og sportsbutikk.

11 SENGS LEILIGHETER

Seks leiligheter er bygget like ved Gaiastova på Hafjelltoppen. Kort avstand til alpin og langrenn i Øyerfjellet. Kun 200 m til Gaiastova med restaurant, cafe, afterski, dagligvarebutikk, skiutleie.

Leilighetene har 4 soverom med 11 sengeplasser og inneholder 2 bad, romslig stue med sofagruppe og balkong, fullt utstyrt kjøkken med spisebord med utsikt over Hafjell og Gudbrandsdalen. Leilighetene har internett, TV, oppvaskmaskin, badstue og vaskemaskin. Det er parkett på alle gulv og dermed allergivennlig.

SENGEFORDELING 11 SENGS LEILIGHET

Soverom 1: To enkeltsenger
Soverom 2: Familiekøyeseng (150 cm under) + (90 cm overkøye)
Soverom 3: Familiekøyeseng (150 cm under) + (90 cm overkøye)
Soverom 4: Familiekøyeseng (150cm under) + (90 cm overkøye)

Muligheter å koble to store leiligheter sammen og dermed har dere en stor leilighet på 22 sengeplasser med 8 soverom.

HUND OG KATT VELKOMMEN
(Gjelder kun 11 sengs leilighet)
Tillegg Kr 200,- pr opphold. Kjæledyret skal sove i bur og skal ikke være i seng og sofa. Gjelder for 11 sengs leilighetene.

2– 7 SENGS LEILIGHETER

Nye moderne leiligheter sentralt på Hafjellstoppens veletablerte område Gaiastova ble klar for utleie desember 2020. Leilighetene er i andre og tredje etasje i et nytt bygg ved Gaiastova. I første etasje finner du dagligvare og sportsbutikk.

Leilighetene er moderne og praktiske med gjennomgående åpen planløsning. Fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap, fryser, komfyr og oppvaskmaskin. Hyggelig spisebord for felles måltider. Stue utstyrt med koselig sofakrok, TV og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys, i tillegg til en stor balkong med utsikt over Gaiastova og gode solforhold.

SENGEFORDELING 2 - 7 SENGS LEILIGHETER

Leilighet med 1 soverom, 2 sengeplasser
Soverom 1: Dobbeltseng
Leilighet med 2 soverom, 4 sengeplasser
Soverom 1: Køyeseng
Soverom 1: Køyeseng (120 cm underkøye)
Leilighet med 3 soverom, 6 sengeplasser
Soverom 1: Køyeseng
Soverom 2: Køyeseng (120 cm underkøye)
Soverom 3: Køyeseng (120 cm underkøye)
Leilighet med 3 soverom, 7 sengeplasser
Soverom 1: Dobbeltseng
Soverom 2: Familiekøyeseng (150 cm underkøye)
Soverom 3: Køyeseng (120 cm underkøye)

Her har dere moderne og praktiske leiligheter for en skiferie eller weekend i Hafjell. Leilighetene har WIFI. Røyking og husdyr er ikke tillatt. Leiligheter med 6 eller 7 sengeplasser har badstue. Det er kort avstand til dagligvare, skiutleie og Gaiastova.

LANGRENN

Langrennsløypene rett utenfor leilighetene fører deg inn i et enormt nettverk av langrennsløyper på Øyerfjellet. Rett ovenfor leilighetsbygget ligger Gaiastova der du kan leie skiutstyr, kjøpe heiskort, eller nyte et bedre måltid, og med sportsbutikk og dagligvare i bygget, har man alle fasiliteter som behøves for en perfekt skiferie med familien, vennegjengen eller kolleger.

KIDS Gaia 

KIDS Gaia er et nytt familieområde som ligger på Hafjelltoppen rett ved Gaiastova. Dette familieomådet er gratis for alle - hele sesongen. Det har blitt hugget skog og bakken er utvidet til det dobbelte, det er lagd til slalåmløype med figurporter, en egen skicross-løype for barn og en ny akebakke for de som ikke har ski på beina. Det er også to grillboder med varme, elektriske griller som alle kan bruke helt gratis. Hvis man har behov for å varme seg litt med en varm kakao, ligger Gaiastova i umiddelbar nærhet og holder åpent når Hafjell Alpinsenter er åpent. Toalett og andre fasiliteter finnes inne på Gaiastova.

Hele familieområdet på KIDS Gaia er gratis for alle å bruke - hele sesongen. Man trenger ikke keycard for å benytte seg av heisen, det er bare å gå gjenom heisporten. KIDS Gaia er dermed det perfekte stedet å prøve seg på ski for første gang, både for liten og stor.  Dette familieområdet åpner først i sesongen.