Hafjelltoppen
Hafjelltoppen med Gaiastova
Hafjelltoppen
Hafjelltoppen alpint
Langrenn på Hafjelltoppen i Øyerfjellet
Langrenn på Hafjelltoppen
Hafjelltoppen
Hafjelltoppen
Gaiastova på Hafjelltoppen sommer
Butikk Hafjelltoppen
Gaistova fjellcafe
Gaiastova fjellcafe
Hafjell Sport Gaiastova
Hafjelltoppen Apartments Gaiastova
Dagligvarer Hafjelltoppen
Gaiastova
Hafjelltoppen Apartments
Hafjelltoppen panorama
Hafjelltoppen ved Pellestova
Hytte Lunnstadmyrvegen
Gaiastova på Hafjelltoppen
Afterski på Gaiastova
Gaiastova afterski
Afterski på Gaiastova
Peisestuen på Gaiastova
Tapas på Gaiastova
Gaiastova
Gaiastova restaurant
Gaiastova restaurant
Sykling på Øyerfjellet
Øyerfjellet en sommerdag
Kart Hafjelltoppen

Hafjelltoppen

Hafjelltoppen ligger i Øyerfjellet som omfatter fjellområder mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Totalareal ca. 430.000 dekar, av dette er ca. 200.000 dekar snaufjell. Øyerfjellet er kjent for sine vidder, flotte turterreng og de gode jakt- og fiskemulighetene. Bygdebokforfatter Tor Ile har bl.a. denne forklaringa på navnet Øyer: «Ein fin fjord ette heile dalbotna, og tu skogkledde øyer i fjorda, ei lang, smal på vestsiden, og austa midtfjords ei någå rundere øy, som heldt på vart landfast,- slik omlag kan ein tenkje seg det nåværande Øyer hugusokn ved di tider fyste folka kom hit.»

Øyerfjellet 

I Øyerfjellet er det fortsatt setrer som driver tradisjonell seterdrift med mjølkeproduksjon på ku og geit. Øyerfjellet har store vidder og flott turterreng. Høyde over havet varierer fra 700 meter i den sørlige delen av Åstdalen til 1232 meter på Eldåhøgda, som er det høyeste punktet i Øyer kommune.

Om Gaiastova

Gaiastova ble bygget til de Olympiske Vinterleker på Lillehammer i 1994. Under lekene var Gaiastova bosted for presse og media, totalt 2000 personer fra hele verden var innkvartert i Hafjell-toppens 225 hytter og 120 leiligheter. Gaiastova fungerte som et servicesenter hvor ca. 2000 personer daglig inntok sine måltider. Når du bor på Gaiastova trenger du ikke å benytte bilen. Om vinteren kan du velge mellom å spenne på deg skiene utenfor døren, og gli inn i Hafjells olympiske skibakker eller benytte deg av 300 km med preparerte langrennsløyper innover Øyerfjellet.

Gaiastova restaurant og afterski

Gaiastova på Hafjelltoppen er kjent for sine velsmakende om mettende "skiers" lunsj og afterski som antageligvis er en av Norges heftigste. Om kvelden kan du nyte en god tapas eller festmeny sammen med venner.

Lunsj på Gaia

Gaiastova er kjent for sine Skiers lunsj - velsmakende og mettende lunsjretter for aktive skikjørere, skiløpere og fjellfolk. Fra vår restaurant på toppen Hafjell har du en fantastisk panoramautsikt utover fjellheimen med Gudbrandsdalen og nasjonalparkene.

Tapas i Hafjell

Gaia Tapas finner du i et eget lokale ved Peisestuen. Her møter du hovmester og det er bordservering i et uformelt miljø. Preget av rustikk og eleganse, slik et sted på fjellet skal være. Vår intensjon er å skape en restaurant på Hafjell hvor gjestene skal kunne slappe av, nyte det gode måltid, i koselige omgivelser etter en lang dag ute i naturen eller en hektisk dag på jobben.

Afterski

Velkommen til en av Norges beste afterski og det meste kjente utestedet i Hafjell. På Gaiastova er det plass til 400 feststemte partyfolk.  Vi har DJ's som sørger for stor stemning og noen helger er det også live musikk. Gaiastova serverer brennevin og har derfor 20 års aldersgrense.  Åpningstidene for afterskien er lørdager 15.00 - 20.00 og 23.00 - 02.00 i vintersesongen.  I tillegg har vi åpent flere dager i romjulen, vinterferie og påsken.

Gaiastova er afterski nr 1. på Hafjell og hos oss er det full fart og høy stemning. På Hafjelltoppen møter du hytteeiere, skiturister og lokalbefolkning som koser seg med god musikk, mat og drikke. På Gaiastova finnes tapasrestaurant, peisestue og Gaiabar hvor dere står fritt til å velge fra spennende menyer både til hverdag og fest.  Velkommen til en av Norges beste afterski på toppen av Hafjell.

Hafjelltoppen Apartments Gaiastova

Leilighetene har fire soverom med totalt 11 sengeplasser og inneholder to bad, romslig stue med sofagruppe, fullt utstyrt kjøkken med spisebord, en badstue, og balkong. Her kan dere nyte panorama over Hafjell og Gudbrandsdalen. Ski inn ski ut. 

11 SENGS LEILIGHETER
Seks leiligheter er bygget like ved Gaiastova på Hafjelltoppen. Leilighetene ligger i meget attraktivt område 950 moh ved Gaiastova på Hafjelltoppen med god standard. Perfekt beliggenhet for alpin og langrenn i Øyerfjellet. Kun 100 m til Gaiastova med restaurant, cafe, afterski, storkiosk, skiutleie.

Hver av disse delikate leilighetene har 4 soverom med totalt 11 sengeplasser og inneholder 2 bad, romslig stue med sofagruppe, fullt utstyrt kjøkken med spisebord, 1 badstue, og balkong med panoramautsikt over Hafjell og Gudbrandsdalen. Leilighetene har også internett, TV, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Det er parkett på alle gulv og dermed allergivennlig.

Gaiastova 232

Hafjell Resort har for utleie en 8 sengs leilighet ved Gaiastova. Leiligheten ligger i underetasjen av leilighetsbygget til Hafjelltoppen Apartments og er på ett plan. Leiligheten Gaiastova 232 har velutstyrt kjøkken med kjøleskap og komfyr, kaffetrakter, brødrister og oppvaskmaskin. I stuen er det spisebord og sofagruppe.

I leiligheten er det også kabel-tv, badstue og vaskemaskin. 8 sengs leiligheten er ca 100 m2 og består av: entre - stue / kjøkken i åpen løsning med spisebord og stoler til 8 personer. To bad med dusj / WC. Badstue og vaskemaskin, Internett, TV og en stor terrasse. Egen skibod i gangen.

Sengefordeling 8 sengs leilighet:
Soverom 1: Dobbeltseng (160 cm)
Soverom 2: Dobbeltseng (160 cm)
Soverom 3: Dobbeltseng (160 cm)
Soverom 4: Dobbeltseng (160 cm)

Lunnstadmyrvegen nr. 57 - Hafjelltoppen

Nydelig hytte 400 meter fra Gaiastova på 153 m2, 14 sengeplasser fordelt på fire soverom. Ski in/out både for langrenn og alpint. Hytten er lokalisert i et rolig område på Hafjelltoppen med panoramautsikt over Hafjell og Gudbrandsdalen. 

Tidsriktig hytte med tilsammen 14 sengeplasser, internett, kabel-TV, badstue, steamdusj, berg- og gulvvarme. Vaskerom med vaskemaskin og gode tørkeforhold for klær/skisko. Hovedstue med 2 stk. 3-setere, TV, peisovn, stor spisestue og to utganger til terrasse med grill og utemøbler og uteplen. Morgensol på sydvendt og kveldssol på vestvendt terrasse.

KIDS Gaia 

KIDS Gaia er et nytt familieområde som ligger på Hafjelltoppen rett ved Gaiastova. Dette familieomådet er gratis for alle - hele sesongen. Det har blitt hugget skog og bakken er utvidet til det dobbelte, det er lagd til slalåmløype med figurporter, en egen skicross-løype for barn og en ny akebakke for de som ikke har ski på beina. Det er også to grillboder med varme, elektriske griller som alle kan bruke helt gratis. Hvis man har behov for å varme seg litt med en varm kakao, ligger Gaiastova i umiddelbar nærhet og holder åpent når Hafjell Alpinsenter er åpent. Toalett og andre fasiliteter finnes inne på Gaiastova.

Hele familieområdet på KIDS Gaia er gratis for alle å bruke - hele sesongen. Man trenger ikke keycard for å benytte seg av heisen, det er bare å gå gjenom heisporten. KIDS Gaia er dermed det perfekte stedet å prøve seg på ski for første gang, både for liten og stor.  Dette familieområdet åpner først i sesongen.