Maihaugen
Maihaugen
Maihaugen
Turister på Maihaugen
Vandreteater på Maihaugen
Maihaugen
Garmo stavkirke
Byavdelingen på Maihaugen
Bjørnstad gård på Maihaugen
Maihaugen
Falkenberg gården på Maihaugen

Maihaugen museum i Lillehammer

Maihaugen på Lillehammer er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet er åpent hele året, med størst aktivitet i friluftsmuseet i sommersesongen. Maihaugen er Norges største museum utenfor Oslo.

Friluftsmuseum

Maihaugen på Lillehammer er et av landets vakreste friluftsmuseer. Museet kan friste med 200 historiske bygninger, spennende utstillinger, gode matopplevelser og meningsfulle opplevelser for folk i alle aldre.

Ta med familien og få lærerike og fantastiske kulturopplevelser sammen. På Maihaugen kan du leve deg inn i livet for 200 år siden, delta på spennende vandreteater og besøke eneboliger fra hvert tiår på 1900-tallet. Du kan oppleve tradisjonshåndverk, se kulturlandskapet på setervoller med dyr som beiter mellom solbrente bygninger.

Vandreteater på Maihaugen

Verdt å få med seg er vandreteatrene, som er gratis inkludert i museumsbilletten. Maihaugen har flere forestillinger hver dag fra midten av juni til midten av august. Nytt i år er vandreteateret Flora, fauna og flatbrød, som tar deg med til setergrenda og hyttegrenda på Maihaugen. Her får du oppleve hva som møtte engelske turister som dro på en eksotisk reise til den norske fjellheimen på slutten av 1800-tallet. Vandreteateret Brevet er et mystisk og underholdende stykke der vi blir med postbudet gjennom ulike tider i Byen og Boligfeltet. Begge disse stykkene passer for både voksne og barn.

Åpningstider Maihaugen

15. juni – 15. august: Mandag – søndag 10.00–17.00
1. juni – 14. juni & 16. august – 31. august: Mandag – søndag 10.00 – 17.00
September – mai: Tirsdag – søndag 11.00 – 16.00 (mandag stengt)
Stengt: 1. januar, 1. mai, 17. mai, 24 - 25. desember, 31. desember

NB! Egne priser på Maihaugens julemarked.

Billetter Maihaugen

Voksne 135,-
Barn (6 – 15 år) 65,-
Familie (barn under 16 år) 335,- *
Honnør/Student 95,-
* To foreldre med barn t.o.m. 15 år.

Tags
maihaugen
museum

Besøk disse stedene i sommer

<% totalFilter %> filter applicerade