Arrangementer i Hafjell
Janteloppet
Takk Skarru Hafjell
RAW Air Lillehammer
Tour of Norway
Stavsmartn på Tretten
Arrangement i Håkons Hall
Håndball i Håkons Hall
17.mai
Julen på Lillehammer
X Games
Arrangement hoppbakken
Ingalåmi

Arrangementer og festivaler

Lillehammer og Gudbrandsdalen

Lillehammer-regionen og Gudbrandsdalen er kjent for mange sine større arrangementer og festivaler. Dessuten er det en underskog av mange arrangementer som trekker mange tilreisende hele året. I Hafjell er blant annet Trollcup i fotball i mai et godt eksempel og Stavsmartn i slutten av oktober er viden kjent. Kulturfestivaler som Norsk litteraturfestival, Lillehammer Jazzfestival og Peer Gynt stemnet har satt regionen på kartet når det gjelder kultur. Et annet spesielt arrangement om vinteren er Birkebeinerspelet som vi varmt anbefaler. I Mars inntar X Games igjen Hafjell. Hafjell avslutter vintersesongen sin med Takk Skarru Hafjell.  

Hva skjer i Lillehammer

Så er det alle idrettsarrangementene som Lillehammer skifestival, Hafjell skimaraton, RAW Air, World cup i Kvitfjell, Birkenarrangementene, Ingalåmi, Janteloppet,  Baldus cup, Veidekkelekene og Fåbergturneringen som gjør at det aldri er "stille" i Lillehammer-regionen. Året avsluttes med julearrangementer og flest er de i Norges juleby nummer 1 Lillehammer.  Det kommer flere nye arrangementer til regionen så ta en titt på vår oversikt av arrangementer og festivaler i Lillehammer-regionen.

Tidligere arrangementer i Lillehammer regionen

2020 X Games i Hafjell
2018 VM Drill i Håkons Hall - Lillehammer
2017 VM STIHL Timbersports - Lillehammer 
2015 VM junior aking - Lillehammer
2008 EM Håndball menn - Lillehammer
2004 Junior Eurovision Song Contest - Lillehammer
1999 VM Ishockey gruppe A - Lillehammer
1999 VM Håndball damer - Lillehammer

VM i terrengsykling 2014

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) offentliggjorde at Norge var tildelt VM i terrengsykling 2014. Mesterskapet ble arrangert 2-7. september i 2014 og bestod av grenene utfor, terreng rundbane og trial. De ulike øvelsene ble arrangert i Hafjell Bike Park og på Lillehammer. 

VM alpint juniorer 2015

Junior-VM i alpint 2015 ble arrangert på Hafjell og Kvitfjell i perioden 7. til 13. mars 2015.. VM Alpint i Hafjell for juniorer var sesongens høydepunkt for mange unge alpinister.

Lillehammer Youth Olympic Games

Vinter-OL for ungdom 2016 ble arrangert på Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og Oslo fra 12. til 21. februar 2016. Det var de fjerde olympiske ungdomsleker og de andre vinterolympiske leker for ungdom. 1100 utøvere i alderen 15 til 18 år fra 71 nasjoner deltok i 70 medaljeøvelser og et omfattende kultur- og utdanningsprogram. 212 000 publikummere så lekene.

X Games Norway i Hafjell

8. til 11. mars i 2017 ble det arrangert X Games Norway i Hafjell, der verdens beste skikjørere og snowboardere i Slopestyle og Big Air stod på programmet. I den anledning ble det bygd en egen arena i nederste del av Hafjell som strakk seg fra tunellen og ned til bunnen av bakken. Dette utgjorde ca. 600 meter.