Bjerkebæk
Bjerkebæk
Bjerkebæk
Bjerkebæk
Bjerkebæk
Bjerkebæk

Sigrid Undset hjem

Velkommen til en rundtur i Sigrid Undsets dikterverksted på Bjerkebæk. Arnestedet for hennes diktning møter du i første etasje i stua fra Dalseg. Her kunne hun fordype seg i bøkenes verden.

Bjerkebæk på Lillehammer

Opplev atmosfæren og omgivelsene der Sigrid Undset (1882–1949) skrev noen av sine mest kjente verk. Den engasjerte og iherdige forfatteren bodde på Bjerkebæk det meste av sitt voksne liv, sammen med de tre barna sine og flere hushjelper. I de gamle tømmerhusene skrev hun de mektige middelalderromanene om Kristin Lavransdatter og Olav Audunssøn, som hun fikk Nobels litteraturpris for i 1928.

Bli med på omvisning i dikterhjemmet og hør hvordan Undset levde og arbeidet. I publikumsbygningen vises utstillinger og filmer om Sigrid Undset. Her er det også en innholdsrik butikk og lekker kafé. En hage og dens utforming kan i mange henseende gjenspeile hageeierens personlighet. Slik er det med Sigrid Undsets hage, som ble utformet av den botanikk– og hageinteresserte Sigrid Undset umiddelbart etter at hun kjøpte Bjerkebæk i 1921.

Åpningstider Bjerkebæk

20. mai - 31. august 
Alle dager klokken 10 - 17
Omvisning i hjemmet flere ganger daglig.
Siste omvisning klokken 16
Kafeen er åpen klokken 11 - 17

September
Lørdag og søndag klokken 11 - 16
Omvisning i hjemmet flere ganger daglig.
Kafeen er åpen klokken 11 - 16

Stengt
Mandag - fredag. Omvisning for grupper på forespørsel.

Omvisninger Bjerkebæk

Omvisning i hjemmet flere ganger daglig. Siste omvisning klokken 15.45. Kafeen er åpen klokken 11 - 16

Adresse Bjerkebæk

Bjerkebæk ligger i gangavstand fra Lillehammer sentrum og jernbanestasjonen. Omtrent 30 minutters spasertur. Gratis parkeringsplasser ved Håkons Hall. Bjerkebæk ligger rett nedenfor, på andre siden av gaten.

Adresse:
Sigrid Undsetsveg 16E
2615 Lillehammer

Tags
Bjerkebæk
museum