Hafjell
Hafjell alpinsenter
Hafjell om sommeren
Bosteder i Hafjell
Butikker i Hafjell
Legevakt
Sommerbuss Hunderfossen
Ladestasjon elbil
Lillehammer skysstasjon
Skibuss Hafjell
Mosetertoppen
Hafjell 360
Hafjell og Øyer kommune
Tog til Lillehammer
Hafjelltoppen
Kart Hafjell

Spørsmål og informasjon om Hafjell

Hvor ligger Hafjell ?

Hafjell er i Øyer kommune i Lillehammer regionen. Hafjell er lokalisert 15 km nord for Lillehammer og 165 km nord for Oslo lufthavn Gardermoen. Avstand fra Gøteborg til Hafjell er 480 km. Hafjell ligger 3 km fra Hunderfossen familiepark. Mange våre vintergjester kommer med ferge til Larvik og Oslo eller de kjører fra Sverige.

Er det hoteller i Hafjell ?

I Hafjell finnes det flere hoteller og vi anbefaler Hafjell Hotell (Hundervegen 33) som ligger midt i sentrum av Hafjell og kun 700 meter fra Hafjell Alpinsenter. Hotellet var tidligere kjent som Øyer Gjestegård og har de siste årene renovert alle rom og har også suiter. Hotellet er nærmeste nabo til Lekeland Hafjell og Lilleputthammer familiepark.

Finnes det pakketilbud i Hafjell ?

Hvis du besøker nettstedet vårt vil du finne blant annet pakketilbud for sommeren som inkluderer overnatting på hotell eller leilighet og billetter til Lilleputthammer familiepark

Oppdaterte betingelser Hafjell Resort

Nye bestillingsvilkår som ble lansert 30.november 2020.

KJØP AV HEISKORT

Når du skal kjøpe heiskort til Hafjell har du flere muligheter å velge mellom.

På hjemmesiden

Enkleste måten er å kjøpe heiskort her. Det må derfor brukes Axess-kort i anlegget. På hjemmesiden får du derfor to valg når du skal kjøpe nytt heiskort:

Heiskort Hafjell (inkl. Axess-kort)

Dette alternativet velger du dersom du ikke har Axess-kort fra før, pris for nytt Axess-kort er 75 kroner. Velg ønsket produkt og legg inn dato for når heiskort skal brukes. Velg så "inkl. Axess-kort" og velg hvor mange kort du ønsker for riktig aldersgruppe. Trykk bestill, kontroller at du har valgt riktig produkt og antall før du gjennomfører bestillingen i handlekurven. Husk bekreftelsen din, med QR-kode, for å hente ut ditt heiskort. 

Heiskort Hafjell (Fyll opp ditt Axess-kort)

Dette alternativet velger du dersom du har Axess-kort fra før. Velg ønsket produkt og legg inn dato for når heiskort skal brukes. Velg så "fyll opp ditt Axess-kort" og velg hvor mange kort du ønsker for riktig aldersgruppe. Fyll opp ditt Axess-kort ved å taste inn navn og Skipassnummeret (WTP-KODEN) på ditt Axess-kort (Bildet nedenfor viser hvor du finner ditt Skipassnummer/wtp-nummer). Kjøper dere på mobil kan dere også scanne QR-koden bak på kortet, så fyller koden seg inn selv. Trykk bare på "Les QR", hold kamera på telefonen din over koden på kortet, og dermed fyller den ut av seg selv.

Hvordan er veiene opp til Hafjell?

Dersom du kjører hovedveien E6 vil du oppleve god vegstandard og ingen problemer med fjelloverganger, isete veier og dårlig vær. Mosetervegen opp til Mosetertoppen er avgiftsbelagt vei som driftes uten bom - men med AUTOPAY. Det vil si at bilskiltet leses med kamera ved passering. Hafjelltoppen har avgiftsbelagt vei som driftes uten bom - men med AUTOPAY. Det vil si at bilskiltet leses med kamera ved passering. Alle biler betaler for passering. Les mer om OnePark Mosetertoppen eller OnePark Hafjelltoppen.

Veihjelp eller flatt batteri

I Norge finnes flere selskaper som kan hjelpe deg. Vi anbefaler Falck veihjelp, NAF veihjelp eller Viking Redningstjeneste.

Går det tog eller buss til Hafjell?

VY har hyppige togankomster til Lillehammer fra Oslo. I tillegg har SJ toget til og fra Trondheim stopp på Hunderfossen stasjon som ligger 3 km fra Hafjell. Hvis du velger buss til Hafjell så går det busser fra Oslo via Oslo lufthavn Gardermoen. Disse bussene stopper 100 meter fra hotellet.

Bussruter mellom Lillehammer og Hafjell?

Busstilbudet mellom Lillehammer og Hafjell er bra om vinteren. Mer informasjon om rutetilbudet finner man på https://www.entur.no - om sommeren er det blant annet buss fra Lillehammer til Hunderfossen som går via Hafjell. Bussen stopper like ved Lilleputthammer og Hafjell Hotell.

Hvor sjekker jeg inn hos Hafjell Resort?

Alle gjester skal sjekke inn hos resepsjonen på Hafjell Hotell i Hundervegen 33. Her får du også nøkler til leilighetene og hyttene våre. Hotellet er døgnåpen. Husk å gi beskjed dersom du blir forsinket. Sjekk kart for våre bosteder i Hafjell. Les også våre husregler for hytter og leiligheter

Hva er i leilighetene og hyttene?

Alle våre leiligheter og hytter her i Hafjell er fullt utstyr, men det er ikke inkludert matvarer, sengetøy, håndkle eller toalettartikler. Vi anbefaler at du tar med det nødvendigste.

Er det sengetøy i leilighetene og hyttene?

Sengetøy og håndkle kan bestilles online eller ved ankomst. Det er puter og dyner i leilighetene og hyttene. Laken, dynetrekk og putetrekk må tas med eller bestilles online eller ved innsjekk på Hafjell Hotell.

Hvor langt er det fra hotellet til leilighetene?

Avstanden mellom Hafjell Hotell og Alpin Apartments Solsiden er 1500 meter, til Alpin Apartments Sørlia er det 2300 meter. Hafjell Alpinlandsby ligger 950 meter fra hotellet. Jaertunet 2800 meter, Alpingrenda 1600 meter,  leilighetene på Nordlia 1300 meter og Hafjelltoppen Apartments Gaiastova 12 km.

Kan jeg komme senere til hytten eller leiligheten?

Gi beskjed dersom dere har sen ankomst. Vår resepsjon på Hafjell Hotell (Hundervegen 33) er døgnåpent. Det er her dere skal sjekke inn og få nøkkel og kjørebeskrivelse til boenheten. Husk alltid å gi beskjed dersom du blir forsinket!

Parkering

Det er parkeringsplasser for leilighetene og hyttene våre. Parkeringsbevis får du i resepsjonen på hotellet. Det er også gratis parkering for hotellets gjester like ved hotellet.

Været om vinteren

Når man ferierer i Norge med bil i vintersesongen, er det viktig å ha gode vinterdekk på bilen samt ha med vinterkjettinger i bilen. I perioder med mye snø må man regne med at snørydding ikke kan skje like fort alle steder. Dette gjelder spesielt lokalveiene.

Lade elbil i Hafjell

Er det mulig å lade elbil i Hafjell?
Det finnes ladestasjoner for Elbil i parkeringen til Hafjell Alpinsenter, Cirkle K og hos Hafjell Hotell (Hundervegen 33)

Ladestasjon for Tesla

Like før julen 2018 ble den nye ladestasjonen for Tesla åpnet ved Circle K i Øyer.  Det er uttak til 20 biler, der fire stasjoner er tilrettelagt for bil med henger. Ionity Nordic har i sommer 2020 åpnet 4 stk. etterlengtede 350 kW lynladere på Circle K Øyer, så nå er E6 mellom Oslo og Trondheim komplett.

Allergivennlig og røykfrie rom og leiligheter?

Våre rom og hytter & leiligheter er ikke spesifisert allergivennlige, men alle er røykfrie. Vi kan heller ikke garantere at det aldri har vært husdyr inne i boenheten.

Kan man ha med seg husdyr (hunder og katter) 

  • Nordlia nr. 11
  • Nordlia nr. 12
  • Nordlia 35 G
  • Hafjell Gard 61
  • The Nest (en hytte tillatt med hund)
  • JaerTunet (utvalgte leiligheter)
  • Alpin Apartments Solsiden (utvalgte leiligheter)
  • Alpin Apartments Sørlia (utvalgte leiligheter)
  • Hafjelltoppen Apartments Gaiastova (kun 11 sengs leilighetene)
  • Sørlia 28D (tidligere Alpingrenda 7C)

Alle disse hyttene og leilighetene er lokalisert slik at det er mulig å gå turer med husdyret langs veier eller gangstier. Ett tillegg i pris på kr 500.- for oppholdet går til ekstra rengjøring av rommet/boenheten.

Hvor varmt er det i leiligheten ved ankomst?

Vi setter på varme dagen før ankomst, og temperaturen vil være på minst 18 grader. På skiftedager vasker vi etter tidligere gjester og vi lufter grundig ut. På grunn av gjennomtrekk under renholdet kan leiligheten eller hytten i etterkant fremstå kald, men sett opp varmen. På varme dager om sommeren kan det hende at våre leiligheter og hytter er varme ved ankomst.  Vi anbefaler da full utlufting.

Åpningstider for matbutikker i Hafjell

De fleste matbutikkene i Hafjell har åpent på søndager.
KIWI Øyer
COOP MEGA Hafjell 
Spar Øyer
Joker Hafjelltoppen

Vinmonopol i Hafjell

Vinmonopolet i Hafjell er lokalisert i samme bygg som Kiwi. Gateadresse Kongsvegen 10

Sommerbuss til Hunderfossen

Det går buss fra Lillehammer via Hafjell til Hunderfossen om sommeren. Busstopp er like ved hotellet.

Lekeland Hafjell

Alle våre gjester på hotellet og i leilighetene på Hafjell får 50% rabatt på inngang til Lekeland Hafjell i vintersesongen.

Restauranter i Hafjell
Vi anbefaler restauranten på Hafjell Hotell, Hafjell Lodge og på Gaiastova. I tillegg finnes det serveringssteder i Hafjell Alpinsenter. Hafjell Hotell har også catering til hytter i destinasjonen.

Finnes det skiutleie i Hafjell
Ja, det finnes flere selskaper som leier ut skiutstyr i Hafjell og vi anbefaler Skibua Hafjell som har adressen Hundervegen 103. Besøk Skibua i Hafjell på https://www.skibuahafjell.no

Hvor bestiller jeg taxi i Lillehammer regionen?

Du ringer 065 65 og da kommer du til Lillehammer taxisentral.

Hittegods/gjenglemte ting
Hvem skal man kontakte dersom man har glemt noe på våre boenheter i Hafjell?
Gjenglemte saker som blir funnet i våre bosteder blir levert til resepsjonen på Hafjell Hotell. Vi oppbevarer tingene i 3 måneder og etter dette blir det levert til Fretex. Dere kan kontakt resepsjonen per e-post [email protected] eller per telefon +47 61 28 55 50

Hafjell legevakt

Åpningstider 08.00 - 16.00 og er lokalisert som nabo til Hafjell Hotell ved siden av Spar. Ved behov for kontakt med legevakten oppfordres til bruk av legevaktstelefonen 116117 som er bemannet døgnet rundt. Ved direkte oppmøte ved legevakten må det påregnes lenger ventetid enn ved telefonkontakt på forhånd.

Lillehammer Interkommunale Legevakt er et samarbeid mellom kommunene Lillehammer, Gausdal, Øyer, Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron og nordre Ringsaker (Sør- og Nord-Fron kun om natten). Lillehammer Interkommunale Legevakt finner du i tilknytning til Akuttmottaket ved Sykehuset Innlandet Lillehammer. For akutt sykdom og skader er Legevakta åpen hverdager fra 16 -  08 og hele døgnet i helg og høytid. Alle innkommende samtaler blir teipet.  På dagtid i ukedager har fastlege ansvar for å ivareta situasjoner med behov for øyeblikkelig hjelp til egne pasienter, ved behov ta kontakt med Øyer og Tretten legekontor

Besøk nettsiden til legevakta i Øyer  (Hafjell)