Lillehammer
Storgata på Lillehammer
Storgata på Lillehammer
Lillehammer sentrum
Julebyen
Lillehammer by
Lillehammer
Lillehammer
Lillehammer
Lillehammer
Mesnasenter

Shopping i Lillehammer sentrum

Sentrum av Lillehammer er lite og kompakt, og du orienterer deg kjapt til fots. De fleste butikkene ligger i og rundt Storgata, som for en stor del består av lave, gamle, fredede trehus. Det sies at det tar toppen fem minutter å gå uansett hvor man skal i sentrum av Lillehammer. Storgata er alltid full av folk på dagtid, og ser akkurat ut som Skomakergata når den pyntes til jul.

Butikker i sentrum

På Lillehammer finner du også gallerier, hoteller, frisører, apotek, skomaker, restauranter, vinmonopol, banker og annet praktisk. Søndre Park, byens mest populære grønne lunge, har et hyggelig serveringssted alle dager. Opplev også vakre Mesnaelva som fryser til gjennom vinteren og blir et nydelig skue.

Lillehammer by

Lillehammer, byen ved nordenden av Norges største innsjø, Mjøsa, fikk kjøpstadsrettigheter den 7.august 1827 og har i dag nærmere 27.000 innbyggere. I tillegg er Lillehammer en livlig studentby. Nasjonalt og internasjonalt er Lillehammer mest kjent for å ha arrangert de Olympiske vinterleker i 1994. Ellers er Lillehammer kjent som vinterbyen, med fantastisk turterreng og nærhet til mange vintersportsaktiviteter. På Lillehammer finner du flotte museer som Maihaugen, Lillehammer kunstmuseum, Bjerkebæk og Norges Olympiske museum. I tillegg bør du ikke gå glipp av de olympiske anleggene som Håkons Hall og Lysgaardsbakkene hoppanlegg.

Åpningstider butikker Lillehammer 

Butikkene har åpent mandag - lørdag 09 -18.  I tillegg har noen matbutikker i sentrum kveldsåpent. Dersom du skal handle på en søndag så er matvarebutikkene på Hafjell åpne.