Lillehammer kirke
Øyer kirke
Tretten kirke
Fåberg kirke
Follebu kirke
Garmo stavkirke på Maihaugen
Ringebu stavkirke
Maria church Lillehammer
Pilegrim
Østre Gausdal kirke
Pilegrim
Lillehammer kirke
Lillehammer kirke
Lillehammer kirke
Lillehammer kirke

Kirker i Lillehammer regionen

Lillehammer regionen har flere flotte kirker som er verdt et besøk. Om du ønsker å delta på gudstjeneste på søndager eller bare stikke innom for å beundre arkitekturen.  De fleste av kirkene i regionen har en historie på mange hundre år og betyr mye for lokalsamfunnene.  I noen av kirkene som Lillehammer kirke og Ringebu stavkirke er det konserter i løpet av sommeren. Øyer kommune er delt i to kirkesogn - Øyer og Tretten - en kirke i hvert sogn. Øyer kirke ble innviet 2. juli 1725 og Tretten kirke ble innviet 12. september 1728.

Lillehammer kirke

Lillehammer kirke er en langkirke fra 1882 i Lillehammer kommune, Oppland fylke. Mot Søndre park ligger det et kapell oppført omtrent samtidig med kirken. Begge bygningene er oppført i nygotisk stil, men etter renoveringen i 1959 ble nesten hele interiøret i kirken endret.

Ringebu stavkirke

Ringebu Stavkirke ble bygget ca 1220. Den er en av 28 gjenværende stavkirker her i landet, og en av de største.  Om sommeren er det internasjonale konserter i stavkirken.

Fåberg kirke

Kirken ble på 1800-tallet modernisert ved å forenkles i interiøret og få hvitmalte vegger. Ved restaurering i 1956 ble kirken ført tilbake til sin gamle stil. Døpefont av kleberstein fra 1100-årene.

Øyer kirke

Ble innviet av sogneprest i Øyer, Christian Wolfgang Monrath, 2. juli 1725. Den gamle kirken på Orrestad, en treskipet stavkirke, hadde brent ned etter et lynnedslag tre år tidligere.

Tretten kirke

Ble innviet 12. september 1728 og fikk navnet "Vår Frelsers Kirke". Den erstattet en tømret langkirke fra 1580-årene som var blitt for liten. Denne kirken lå lenger oppe i dalsiden, ved gården Prestgården.

Mariakirken

Mariakirken på Lillehammer er sognekirke for Mariakirken katolske menighet i Lillehammer. Sognet omfatter det nordlige Oppland og Ringsaker kommune i Hedmark. Kirken ligger på Suttestad, et område sør for Lillehammer sentrum.

Follebu kirke

Follebu kirke ligger i Follebu sokn i Sør-Gudbrandsdal prosti. Den er bygget i mur og ble oppført i 1260. Kirken har langplan og 140 sitteplasser. Kirken har vernestatus fredet. 

Østre Gausdal kirke

Østre Gausdal kirke er en langkirke av stein fra omkring 1250 i Gausdal kommune, Oppland fylke. Adkomst til stedet er via fylkesvei 315 og fylkesvei 254.

Fåvang kirke

Fåvang kirke er en korskirke på Fåvang i Gudbrandsdalen, Ringebu kommune. Kirken er reist på 1600-tallet i bindingsverk blant annet av materialer fra stavkirker, på samme måte som Vågå kirke og Hol gamle kirke. Den omtales av og til også som ei stavkirke, men regnes ikke som ekte stavkirke selv om deler av konstruksjonen er av stavverk.

Garmo stavkirke

Kirka ble bygget tidlig på 1200-tallet, men er utvidet flere ganger, senest i 1730. Da fikk den sin nåværende karakteristiske korsform. Kirka stod opprinnelig i Garmo i Lom. Den ble revet i 1880, men materialene ble samlet og kirka ble rekonstruert på Maihaugen i 1921.

Kirker i regionen

<% totalFilter %> filter applicerade