Lillehammer kirke
Øyer kirke
Tretten kirke
Fåberg kirke
Follebu kirke
Ringebu stavkirke
Maria church Lillehammer
Pilegrim
Østre Gausdal kirke
Pilegrim

Kirker i Lillehammer regionen

Lillehammer regionen har flere flotte kirker som er verdt et besøk. Om du ønsker å delta på gudstjeneste på søndager eller bare stikke innom for å beundre arkitekturen.  De fleste av kirkene i regionen har en historie på mange hundre år og betyr mye for lokalsamfunnene.  I noen av kirkene som Lillehammer kirke og Ringebu stavkirke er det konserter i løpet av sommeren. Øyer kommune er delt i to kirkesogn - Øyer og Tretten - en kirke i hvert sogn. Øyer kirke ble innviet 2. juli 1725 og Tretten kirke ble innviet 12. september 1728.

Lillehammer kirke

Lillehammer kirke er en langkirke fra 1882 i Lillehammer kommune, Oppland fylke. Mot Søndre park ligger det et kapell oppført omtrent samtidig med kirken. Begge bygningene er oppført i nygotisk stil, men etter renoveringen i 1959 ble nesten hele interiøret i kirken endret.

Ringebu stavkirke

Ringebu Stavkirke ble bygget ca 1220. Den er en av 28 gjenværende stavkirker her i landet, og en av de største.  Om sommeren er det internasjonale konserter i stavkirken.

Fåberg kirke

Kirken ble på 1800-tallet modernisert ved å forenkles i interiøret og få hvitmalte vegger. Ved restaurering i 1956 ble kirken ført tilbake til sin gamle stil. Døpefont av kleberstein fra 1100-årene.

Øyer kirke

Ble innviet av sogneprest i Øyer, Christian Wolfgang Monrath, 2. juli 1725. Den gamle kirken på Orrestad, en treskipet stavkirke, hadde brent ned etter et lynnedslag tre år tidligere.

Tretten kirke

Ble innviet 12. september 1728 og fikk navnet "Vår Frelsers Kirke". Den erstattet en tømret langkirke fra 1580-årene som var blitt for liten. Denne kirken lå lenger oppe i dalsiden, ved gården Prestgården.

Tags
kirke
lillehammer kirke
stavkirke

Kirker i regionen

<% totalFilter %> filter applicerade