Ut i naturen på Øyerfjellet

Ut i naturen

 

Fjellene våre

Øyerfjellet ligger på østsiden av Gudbrandsdalen i Øyer kommune og grenser til Lillehammer og Ringsaker i sør, Ringebu i nord og Stor-Elvdal i Øst. Slåseterfjellet - her treffer du turfolk av alle slag, - og alle er like blide. 

Les om Øyerfjellet

Øyerfjellet om sommeren
Nevelfjellet

Fjellturer

Nevelfjellet ligger midt mellom Hafjell og Nordseter og fra toppen har man en fantastisk utsikt over dal og fjell og Gropmarka - skogområdet som ligger mellom Nevelfjellet og Lillehammer. På Nevelfjellet vil du helt sikkert treffe andre fotturister.

Les om fjellturer

Kultursti

I våre dager har Mesnaelva mer historisk interesse enn direkte praktisk nytte for lillehamringene. Men den gang i 1827 da man tok det første skrittet mot bystatus for området rundt Hammer gard, var det nettopp elva som gjorde at myndighetene i Christiania bestemte seg for by ved nordenden av Mjøsa i stedet for hos "konkurrentene" Gjøvik, Hamar og Kapp.

Les om Mesnaelva

Mesnaelva
Peer Gynt vegen

Fjellveier

Vi ønsker dere velkommen til Peer Gynt vegen. 60 km gjennom en del av Norges vakreste fjellverden. Høyfjellets hovedvei gjennom Gudbrandsdalen, fører deg rett inn i Peer Gynts rike. 

Les om fjellveier