Weihnachten in Lillehammer
Lillehammer
Hafjell
Hafjell Hotell
Alpin apartments in Hafjell

Jul i Lillehammer og Hafjell

Julebyen Lillehammer

Jul i julebyen Lillehammer kan du godt sammenligne med " jul i Skomakergata" - her skjer det noe som skal korte ned ventetiden og sette deg i den rette stemningen. Lillehammer Sentrum med den prisbelønte Storgata er kjent over det ganske land. Sjarmerende, bevaringsverdige bygårder danner rammen om et moderne og trivelig handelsmiljø med en rekke spesialforretninger og topp vareutvalg. Fra Lilletorget kan du ta avstikkeren inn i det gamle industriområdet til Mesna Brug, som i dag huser mange  spennende butikker og har fått navnet Mesnasenteret.

Øyerfjellet, Sjusjøen og Nordseter tilbyr, ca 350 km tospors turskiløyper i lett og tilgjengelig skogs- og fjellterreng og har direkte løypeforbindelse med Lillehammer og OL løypene på Birkebeiner Skistadion. Ca 200 km av løypenettet er også preparert for skøyting.

Fjellområdet er et skieldorado og fra gammelt kjent som et "snøhull". Vinteren er normalt lang og snøsikker fra november og ut april og gjennomsnittlig snødybde i mars er målt til 112 cm. Over en årrekke er det investert store summer i tilrettelegging, merking og preparering av løyper. Skiløypene finnes så vel i skogen som på fjellet og er markert i terrenget med staur. I løypekryssene er det oppsatt retningsskilt med angivelse av avstand i km. Lillehammerområdet har ca 30 km med lysløyper - de to lengste på Birkebeineren Skistadion og Mosetertoppen Skistadion.
 

Hotell i julen
 

Ser du etter hotell for en juleferie så kan Hafjell Hotell være et godt alternativ.  Hotellet holder åpent i julen og har et eget program.  Kort avstand til Hafjell Alpinsenter og nabo til Lekeland Hafjell gjør at mange familier bestiller juleferie på hotellet. På selve julaften er det omtrent 150 gjester til bords og da serveres en rikholdig julebuffet og nissen kommer på besøk.  Hotellet har de to siste årene vunnet prisen som hotellet med best hotellfrokost i Oppland.  De fleste som bor på Hafjell Hotell bestiller helpensjon.

 

Tags
juleby
juleferie

Aktiviteter og opplevelser i julen

<% totalFilter %> filter applicerade