Maihaugen
Garmo stavkirke
Garmo stavkirke på Maihaugen
Maihaugen
Bjørnstad på Maihaugen
Maihaugen
Maihaugen
Maihaugen
Lillehammer by på Maihaugen
Byavdelingen på Maihaugen
Gammel dør på Maihaugen

Besøk Maihaugen om vinteren

Når du er på Lillehammer en vinterdag så anbefaler vi at du tar deg tid til å besøke Maihaugen. Her kan du oppleve spennende utstillinger innendørs, men ikke minst fantastiske omgivelser for en spasertur i kulturlandskap. Husk å ha skikkelige vintersko og helst brodder for det kan være glatte partier. Opplev stillheten i flott natur, i skumring eller etter mørkets frembrudd.

Det bruker å være eget program på søndager og i vinterferieukene er det mange spennende aktiviteter for store og små på Maihaugen. Her kan dere få ekte og gode opplevelser sammen.

Akebakker
Maihaugen har mange fine bakker og skråninger som er perfekte for aking. I bakken fra Boligfeltet ned til Byen i friluftsmuseet er det gøy å teste gammeldagse romperesere i tre, som Maihaugen har til utlån.

Skogsarbeid med hest
I skogen øverst i friluftsmuseet hogges det nå i skogen. Arbeidet foregår med hest slik som før i tida. Gårdskarene tar gjerne i mot deg og forteller om skogsarbeidet før i tida.

Du kan også gå den fine skogstien og lære mer om hvor viktig skogen har vært og er for oss. I gapahuken kan du fyre bål. (NB! Ellers i friluftsmuseet er åpen ild forbud.)

Åpne dører til historiske hus
Også om vinteren er dørene til flere av de historiske husene på Maihaugen åpne. Her kan du titte inn i alt fra middelalderens enkle årestue til 1950-tallshuset med moderne kjøkken og vaskemaskin.

Spennende utstillinger
Inkludert i inngangsbilletten er også Maihaugens flotte utstillinger. Langsomt ble landet vårt eget er en spennende reise gjennom Norgeshistorien.

Museumsbutikk
Hver dag i museets åpningstid kan du handle i Maihaugbutikken.