Peer Gynt 2020
Peer Gynt 2019
Peer Gynt 2018
Peer Gynt vegen
Peer Gynt vegen

Peer Gynt stemnet

Peer Gynt Gålå 

Regissør Marit Moum Aune har etablert seg som en av Norges mest anerkjente regissører. Nå har hun satt sammen sitt drømmelag, og skal skape en helt ny Peer Gynt på Gålå i 2019. Ett av grepene hun har gjort, i samråd med kunstnerisk leder Ellen Horn, er å invitere arkitektkontoret Snøhetta til å stå for det romlige uttrykket. Ved å lage et vannspeil som fyller hele sceneområdet vil det visuelt smelte sammen med Gålåvatnet. Snøhettas ambisjon er at scenografien forsterker landskapet som et viktig element for forestillingen, og gir publikum en enda større nærhet til teaterstykket – en følelse av å være midt i scenerommet. Vi ønsker at de vakre omgivelsene skal få enda større plass. Sammen med Snøhetta og en av Norges fremste scenografer, Even Børsum, skal vi trylle Gålåvatnet nærmere publikum. Dette gir enorme visuelle muligheter, sier Moum Aune. 

Peer Gynt

For å tolke tittelrollen har Moum Aune engasjert Pål Christian Eggen, ett av de sterkeste kortene på Det Norske Teatret i Oslo. Pål Christian er et talent som favner veldig bredt. Han kombinerer alvor og humor som få andre kan, sier kunstnerisk leder Ellen Horn om valget. I 2014 spilte han hovedrollen i «Spelemann på taket» med stort hell, samme år akslet han også rollen som Olav den Hellige i Stiklestadspelet.

Buss til Peer Gynt stemnet 

Peer Gynt stemnet vil tilby buss tur/retur Lillehammer-Gålå, via Hafjell og Skeikampen. Dere kan bo hos Hafjell Resort og ta buss opp til Peer Gynt stemnet via Peer Gynt vegen.  Retur umiddelbart etter at forestillingen er slutt, bussen følger samme rute tilbake.

Overnatting Peer Gynt stemnet

Finn ledig hotellrom, hytter og leiligheter og bestill din overnatting under Peer Gynt stemnet.  Bo i Hafjell ved porten til Gudbrandsdalen.

Om Gålå

Gålå er et lite tettsted og en setergrend i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen i Oppland fylke. Gålå ligger på et fjellplatå 930 meter over havet. Fra Hafjell er det omtrent 70 km til Gålå.  Du kan velge mellom å kjøre E6 eller Peer Gynt vegen til Gålå fra Hafjell.

Gålåvatnet

Gålåvatnet er navnet på en innsjø som ligger 777 meter over havet på høyfjellsdraget vest for Hundorp i kommunene Sør-Fron og Nord-Fron i Gudbrandsdalen. Vannet har avløp i nord via elva Golo, ei sideelv til Vinstra. Setergrenda Gålå ligger ved innsjøen, med utsyn blant annet mot Jotunheimen i vest og Rondane i nord. 

Fotograf: Bård Gundersen, illustrasjonene av scenen MIR/Snøhetta.