Lilleputthammer storgata
Sirkus i Lilleputthammer
Froskehoppet
Klatrepark
Oldefarsbiler
Olas klatrepark
Ny klatrepark for de aller minste barna
Elbil i høstferie
Toget i Lilleputthammer familiepark
Bumpebåtbassenget i Lilleputthammer
Olas skattejakt
Nostalgikarusell
Oldefarsbiler i høstferie
Ny og stor hoppepute
Olas spillebule i Lilleputthammer
Pariserhjul
Berg og dalbane
Høst i Hafjell
Gråtass traktor i Lilleputthammer
Trampoliner i Lilleputthammer
Hoppesklie
Klatretårn i Lilleputthammer
Servering i høstferie
Barnas bokby i Lilleputthammer
Karusell
Høst i Lilleputthammer

Lilleputthammer

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell som er lokalisert 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet i helger og høstferie. Det er gratis parkering for gjester.  Lilleputthammer holder åpent daglig fra lørdag 28.september til og med søndag 6.oktober. Siste åpningshelg er 12 - 13.oktober  Åpningstidene er 10 - 16. Velkommen!

Hva skjer i Lilleputthammer

I Lilleputthammer familiepark er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund. 

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er snart 36 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en obligatorisk øvingsløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - det betyr at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål. Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer ekorn på besøk.

I løpet av våren 2019 er det bygget en egen klatrebane for de minste barna fra tre til fem år.  

Olas superpakke i helger og høstferie

Olas superbillett

Familiepakke med overnatting hos Hafjell Resort inkludert Olas Superbillett til Lilleputthammer familiepark og Lekeland Hafjell. Gjelder i helger til og med uke 41 og alle dager i uke 40 som er høstferie.

Barnas bokby

Midt i Storgata på Lilleputthammer finner du en unik attraksjon som ble kåret til en av verdens ti beste bokbyer av avisen The Guardian. Barnas bokby har den største samlinga med brukte barnebøker. Ca 12000 bøker fordelt på fem hus. Like ved bokbyen finnes det en koselig cafe. 

Rabatterte online billetter

Husk å bestille dagsbilletter til Lilleputthammer familiepark og få rabatt.  Du sparer penger og det er smart og enkelt!

Åpningstider Lilleputthammer

Åpningstider Lilleputthammer

Lilleputthammer holder åpent daglig fra lørdag 28.september til og med søndag 6.oktober. Siste åpningshelg er 12 - 13.oktober. Åpningstidene er 10 - 16. Velkommen!

Bilder: Esben Haakenstad og Knut Sørli

Tags
lilleputthammer
familiepark
familiepark lillehammer