Høstferie i Lilleputthammer
Lilleputthammer høstferie
Toget i Lilleputthammer familiepark
Klatrepark
Ny klatrepark for de aller minste barna
Elbiler i Lilleputthammer
Olas skattejakt
Berg og dalbane
Ola og Hedda
Ny og stor hoppepute
Olas spillebule i Lilleputthammer
Trampoliner i Lilleputthammer
Hoppesklie
Servering i høstferie
Barnas bokby i Lilleputthammer
Nostalgikarusell
Bumpebåter
Oldefarsbiler

Lilleputthammer

Familiepark åpent i høstferien

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet. Det er gratis parkering for gjester.  

Billetter Lilleputthammer 

Bestille billetter til Lilleputthammer familiepark. Det er begrensninger på antall besøkende i familieparker og lekeland for årets sesong. Bestill Olas Superpakke eller billetter online og sikre deg inngang til Lilleputthammer familiepark for sesongen 2021. Vi har et svært begrenset antall plasser i parken, noe som betyr at du må forhåndsbestille dagen og kjøpe billett online. Finn ledige billetter i bookingkalenderen til Lilleputthammer.no

Åpningstider og priser Lilleputthammer

Høståpent i uke 40 og 41 åpent torsdag - søndag ( 10 - 16)

Åpningstider og priser Lilleputthammer

Smittevern i Lilleputthammer

Vi har fokus på smittevern og har begrensninger på antall solgte billetter per dag.  Foreløpig har vi begrenset antall solgte billetter til i underkant av 50% av parkens kapasitet. Det vil være en oppdatert liste på lilleputthammer.no for hvilke datoer det er utsolgt og hvilke datoer det begynner å bli fullt. Vi registrerer navn og telefonnummer på alle gjester og alle ansatte som har nærkontakt med publikum bruker munnbind.

Midtstripe i Storgata
Et helt nytt smitteverntiltak er at det er innført høyre-gåing i hele parken. Vi har laget en midtstripe i Storgata for at det skal bli lettere for barna å holde avstand. Vi har også satt opp 10 nye vaskepunkter og 50 spritstasjoner. Vi har fullt fokus på koronadugnaden. Det skal være trygt både å være gjest og ansatt her!
 

Film fra Lilleputthammer

I Lilleputthammer familiepark er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund. 

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er snart 38 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en obligatorisk øvingsløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - det betyr at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål. Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer ekorn på besøk.

I løpet av våren 2019 ble det bygget en egen klatrebane for de minste barna fra tre til fem år.  Dette var en suksess fra første stund og en sommerdag er det yrende liv i skogen!

Olas superpakke 2021

Olas superpakke

Familiepakke 2021 med overnatting hos Hafjell Resort inkludert Olas Superbillett til Lilleputthammer familiepark kan bestille nå! Olas Superpakke gir dere som familie full fleksibilitet og dere sparer penger på opphold hos Hafjell Resort. Olas Superpakke får du ved ankomst i vår resepsjon på Hafjell Hotell. Deretter kan du rusle sammen med barna til Lilleputthammer familiepark. Olas Superpakke med billetter kan du kun få bestilt hos Hafjell Resort etter at du har valgt bosted.

Barnas bokby

Midt i Storgata på Lilleputthammer finner du en unik attraksjon som ble kåret til en av verdens ti beste bokbyer av avisen The Guardian. Barnas bokby har den største samlinga med brukte barnebøker. Ca 12000 bøker fordelt på fem hus. Like ved bokbyen finnes det en koselig cafe. 

Bilder: Esben Haakenstad og Knut Sørli