Lilleputthammer
Sirkus i Lilleputthammer
Froskehoppet
Klatrepark
Oldefarsbiler
Olas klatrepark
Ny klatrepark for de aller minste barna
Elbiler i Lilleputthammer
Toget i Lilleputthammer familiepark
Bumpebåtbassenget i Lilleputthammer
Olas skattejakt
Nostalgikarusell
Oldefarsbiler i høstferie
Ny og stor hoppepute
Olas spillebule i Lilleputthammer
Pariserhjul
Berg og dalbane
Gråtass traktor i Lilleputthammer
Trampoliner i Lilleputthammer
Hoppesklie
Klatretårn i Lilleputthammer
Servering i høstferie
Barnas bokby i Lilleputthammer
Karusell i Lilleputthammer
Sirkus
Sirkus i Lilleputthammer
Malte Knapp på stram line
Malte Knapp

Lilleputthammer

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell som er lokalisert 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet i helger og sommerferie. Det er gratis parkering for gjester.  

NETTRABATT

Bestill billetter til Lilleputthammer familiepark senest dagen før ankomst og få 5% nettrabatt. Begrensninger på antall besøkende i familieparker og lekeland. Det blir regulert innslipp og et makstak på antall gjester i sommer. Bestill Olas Superpakke eller billetter online og sikre deg inngang til Lilleputthammer familiepark i sommerferien.

Film fra Lilleputthammer

I Lilleputthammer familiepark er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund. 

Smittevern og Lilleputthammer

Lilleputthammer Familiepark prioriterer sikkerhet og helse for våre gjester og ansatte. Derfor har vi iverksatt egne tiltak, retningslinjer og nye rutiner for å sikre dette ytterligere i forbindelse med håndteringen av koronaviruset.  Gjester i Lilleputthammer Familiepark har nesten 20.000m2 å boltre seg på, så selv om det blir satt begrensninger på antall personer per m2 vil vi uansett ha plass til mange, men ikke 2.000 personer på samme dag som vi normalt sett har enkelte dager i juli måned.

Sikkerheten til våre gjester og ansatte er alltid vår topp prioritet og vi gjennomfører en rekke forholdsregler for å sikre at det blir en positiv og minneverdig sommer i Lilleputthammer for både gjester og ansatte.

De offentlige helsemyndigheters oppdaterte retningslinjer for smittevern er kommunisert synlig i parken. Vi har opplæring av alle ansatte om hygiene, smittevern, sosial avstand og andre sikkerhetsregler.

• Det blir regulert innslipp og et makstak på antall gjester i parken i sommer.
• Vi innfører køregler som ligner de som benyttes i matbutikker.
• Billetter til Lilleputthammer selges primært online for å ha kontroll på antall besøkende per dag.
• Kontantfrie kasser de fleste steder i parken.
• Strengere rutiner for renhold og desinfisering av serveringsteder, attraksjoner, fellesarealer og toaletter.
• Etablering av ti nye håndvaskpunkter i parken og flere antibac-stasjoner.
• Vi utvider antall sitteplasser utendørs blant annet i skogen ved klatreparken.
• Ved noen attraksjoner må foreldre/foresatte hjelpe og bistå barna.
• Alle våre tiltak forutsetter at familier holder sammen og holder avstand til andre. Husk at 1-meters regelen også gjelder i Lilleputthammer. Det vil være avstandsmarkeringer der det normalt er køer.
• Gjester og ansatte som føler at de er forkjølet eller syke skal holde seg hjemme.
• Vi oppfordrer alle gjester som kommer til Lilleputthammer å ha FHIs helseapp smittestopp aktiv under besøket.

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er snart 36 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en obligatorisk øvingsløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - det betyr at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål. Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer ekorn på besøk.

I løpet av våren 2019 ble det bygget en egen klatrebane for de minste barna fra tre til fem år.  Dette var en suksess fra første stund og en sommerdag er det yrende liv i skogen!

Olas superpakke 2020

Olas superbillett Lilleputthammer

Familiepakke med overnatting hos Hafjell Resort inkludert Olas Superbillett til Lilleputthammer familiepark. Olas Superpakke gir dere som familie full fleksibiletet og dere sparer penger på opphold hos Hafjell Resort. Olas Superpakke får du ved ankomst i vår resepsjon på Hafjell Hotell. Deretter kan du rusle sammen med barna til Lilleputthammer familiepark. Olas Superbillett gjelder for ankomstdagen, under hele oppholdet og avreisedagen. Olas Superpakke med billetter kan du kun få bestilt hos Hafjell Resort etter at du har valgt bosted.

Barnas bokby

Midt i Storgata på Lilleputthammer finner du en unik attraksjon som ble kåret til en av verdens ti beste bokbyer av avisen The Guardian. Barnas bokby har den største samlinga med brukte barnebøker. Ca 12000 bøker fordelt på fem hus. Like ved bokbyen finnes det en koselig cafe. 

Bilder: Esben Haakenstad og Knut Sørli

Tags
lilleputthammer
familiepark
familiepark lillehammer