Storgata i Lilleputthammer familiepark
Sirkus i Lilleputthammer
Kart over Lilleputthammer
Berg og dalbanen i Lilleputthammer familiepark
Olas klatrepark i Lilleputthammer
Ny klatrepark for de aller minste barna
Elbilbanen i Lilleputthammer familiepark
Olas froskehopp i Lilleputthammer familiepark
Toget i Lilleputthammer familiepark
Bumpebåtbassenget i Lilleputthammer
Ola og Hedda i Lilleputthammer
Malte Knapp
Olas skattejakt
Nostalgikarusellen i Lilleputthammer
Oldefarsbilene i Lilleputthammer
Ny og stor hoppepute
Olas spillebule i Lilleputthammer
Pariserhjulet i Lilleputthammer
Gråtass traktor i Lilleputthammer
Trampoliner i Lilleputthammer
Det er mange sandkasser og lekeplasser i Lilleputthammer
Klatretårn i Lilleputthammer
Gå på vannet i Lilleputthammer
Barnas bokby i Lilleputthammer
Malte Knapp i Lilleputthammer familiepark
Søndre park i Lilleputthammer
Sirkus

Lilleputthammer

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell som er lokalisert 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet. Det er gratis parkering for gjester.  

Hva skjer i Lilleputthammer

I Lilleputthammer familiepark er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund. Det spilles teater og show flere ganger daglig i sommer i den lille byen.

Sirkus i Lilleputthammer

Velkommen til sirkusshowet "Wonderful World of Cirkus" med sirkusartisten Malte Knapp. Du kan oppleve dette i Lilleputthammer familiepark i sommersesongen. Malte Knapp er en svensk sirkusartist som gjorde sin første profesjonelle opptreden allerede i en alder av 14 på Bjurholms sommerdager. I en alder av 17, begynte sin internasjonale karriere på Circus Agora, og han har siden turnert med mange internasjonale sirkus og forskjellige show, og også dukket opp i flere TV-programmer rundt om i verden. Fra 1. juli 2008 til 30. juni 2009 opptrådte Malte Knapp for Circus Circus i Las Vegas. I de siste 10 årene har Malte Knapp vært vår sirkusartist i Lilleputthammer.

Jubileumsforestilling inkludert i billettprisen

I perioden 29.juni - 5.august har Malte Knapp en jubileumsforestilling og har invitert internasjonale gjesteartister fra sirkus i Europa. Sirkusforestillingen er selvsagt inkludert i billettprisen til Lilleputthammer.

Gjesteartister: 
Leonids Beljakov med hunde og komedieshow (daglig 29/6 - 4/7 + 10/7 - 4/8)
Denis Klopov har en forrykende sjonglering og komedieshow (daglig 5/7 - 9/7)

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er snart 36 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en obligatorisk øvingsløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - det betyr at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål. Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer ekorn på besøk.

I løpet av våren 2019 er det bygget en egen klatrebane for de minste barna fra tre til fem år.  

Olas superpakke

Olas superbillett

Familiepakke med overnatting hos Hafjell Resort inkludert Olas Superbillett til Lilleputthammer familiepark og Lekeland Hafjell. 

Barnas bokby

Midt i Storgata på Lilleputthammer finner du en unik attraksjon som ble kåret til en av verdens ti beste bokbyer av avisen The Guardian. Barnas bokby har den største samlinga med brukte barnebøker. Ca 12000 bøker fordelt på fem hus. Like ved bokbyen finnes det en koselig cafe. 

Rabatterte online billetter

Husk å bestille dagsbilletter til Lilleputthammer familiepark og få rabatt.  Du sparer penger og det er smart og enkelt!

Åpningstider Lilleputthammer

Åpningstider Lilleputthammer

Bilder: Esben Haakenstad og Knut Sørli

Tags
lilleputthammer
familiepark
familiepark lillehammer