Norsk vegmuseum
Veteranbuss
Veteranbuss Norsk vegmuseum
Bagges landhandleri
Smeden på Norsk vegmuseum
Sommerdag i Norsk vegmuseum
Utstilling Norsk vegmuseum
Gravemaskin Norsk vegmuseum
Store dimensjoner hos Norsk vegmuseum
Norsk vegmuseum
Norsk vegmuseum
Norsk vegmuseum
Norsk vegmuseum
Serveringssted Norsk vegmuseum

Norsk vegmuseum ved Hunderfossen

Norsk vegmuseum er et av Norges største teknisk industrielle museum. Museet har flere tusen kvadratmeter innendørs utstillinger, en stor museumspark og en unik over 200 meter lang bergtunnel med fjellsprengningshistorie. Vegmuseet er nærmeste nabo til Hunderfossen Familiepark og kun 3 km fra Lilleputthammer Familiepark, åpent hele året og har gratis inngang.

Vegmuseum

Museet er svært populært hos alle som har interesse for store maskiner, biler, motorsykler og veghistorie. Museet eies og drives av Vegdirektoratet og har et nasjonalt ansvar for norsk veghistorie. Legg merke til at de store deler av året har åpen landhandel, servering i gjestgiveriet og en rekke arrangementer for store og små. Hjertelig velkommen - Gratis inngang.

Museumspark med maskiner og veghistoriske miljøer som skysstasjon, arbeidsbrakker, gjestgiveri og landhandel som vitner om historisk reiseliv, arbeidsliv og vegmiljø. Uteområdet er lagt til rette for barnefamilier med sandkasse, tråbiler og lekeplass. Om sommeren tilbyr vi veteranbussturer, åpen smie, gjestgiveri og landhandel. Vegvokter med hest i museumsparken.

Åpningstider Norsk vegmuseum

15. juni –15. august
Åpne utstillinger i hovedbygning og Norsk Kjøretøyhistorisk museum kl. 11.00-17.00 (alle dager)
Bygninger i museumsparken, Bagges landhandel, Blindheimsvik landhandel, Fjellsprengningsmuseet, veteranbusstur og smed i smia kl. 11.00-17.00 (alle dager)

16. august – 30. desember
Åpne utstillinger i hovedbygningen og Norsk Kjøretøyhistorisk museum kl. 11.00-15.00 (tirsdag - søndag). Museet er stengt 23.-26. og 31. desember

Norsk kjøretøyhistorisk museum

Bilmuseum

9. juni 2019 år åpnet 2000 kvadratmeter kjøretøyhistorisk museum i tilknytning til Norsk vegmuseum på Lillehammer. Meningen er både å ha en permanent og temporær utstilling med total plass til rundt 50 kjøretøyer. Den permanente utstillingen vil naturlig nok inneholde betydelige elementer fra norsk bil- og motorsykkel/mopedproduksjonshistorie.