Bobrafting
Bobrafting
Bob og akebanen
Bobrafting - fotograf Daniel Nordby - Olympiaparken
Bob og akebanen
Bobrafting

Lillehammer bob og akebane

Bobrafting Lillehammer

Denne gummiboben kjøres på is og ligner på et stort badekar. Det er plass til 5-6 personer i tillegg til en autorisert pilot og farten er opptil 80 km i timen. Hjelm er obligatorisk og sikkerhetsinstrukser gis av piloten før kjøring. Aldersgrense 10 og 11 år med foresatte, 12 år uten foresatte.

Firer bob

Dette er høydepunktet for de tøffeste, for her får man være med på en ekte bobtur. Boben styres av en autorisert pilot, og det er plass til tre passasjerer. Man oppnår en fart på opptil 120 km/t og en belastning på nesten 5 G. Hjelm og nyrebelte er obligatorisk og sikkerhetsinstrukser gis av piloten før kjøring. Alle får et bob-sertifikat og blir medlemmer av 5 G-klubben. Aldersgrense 16 år.

Skeleton

Skeleton er en type kjelke hvor man ligger på magen med hodet først. Farten kommer opp i 70 km i timen, og med nesen 1 cm fra isen er du garantert et adrenalinkick. Skeleton arrangeres som eget opplegg for mindre grupper. Aldersgrense 16 år.

Sikkerhet bob-banen

Alle bober er godkjent for turistkjøring av Statens Jernbanetilsyn (tilsynsmyndighet) og bruk av hjelm er obligatorisk. Ikke tillatt for gravide eller personer som har/har hatt problemer med rygg, nakke, hjerte eller lunger.

Tlf: +47 61 05 42 00
Faks: +47 61 05 42 01
E-Post: [email protected]
Internett: www.olympiaparken.no