Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter er 15 km nord for Lillehammer. Løypenettet i Hafjell har 33 nedfarter og tilbyr vinneropplevelser for skiløpere på alle nivåer. 17 skiheiser og Gondolen, betjener 864 høydemeter fra dal til fjell.
Hafjell byr på Nordens beste familieområde i Mosetertoppen, heftigere alpine utfordringer i OL-bakkene, parkanlegg av internasjonal klasse og en nypreppet lysløype som leder ut i det som er kåret til verdens beste langrennsområde. OL og X-Games arenaen er også det eneste store skisenter i Norge med en by i umiddelbar nærhet.

Hafjell Alpinsenter ligger ved inngangen til Gudbrandsdalen, 15 kilometer nord for Lillehammer og kun 2,5 time fra Oslo. Det olympiske løypenettet er blitt videreutviklet til totalt 32 nedfarter.

Om Hafjell Alpinsenter:


17 skiheiser, inkludert Gondolen, betjener de 835 høydemetrene fra dal til fjell. Hafjells varemerke er lange løyper, god snø og mange soldager. Et stort snøanlegg som dekker mesteparten av hovedløypenettet gir snøsikkerhet fra sesongstart og en lang skisesong. Skisesongen er normalt fra ultimo november til medio april.

Skiopplevelser for hele familien


Ta Gondolen til topps og nyt et stort familieområde der skiopplevelsene stråler ut i alle himmelretninger. Her har de yngste fått sitt drømmeområde i nyheten Frontyard for kids med ny heis, to nye løyper og varmestue.

I Hafjell finner du et stort utvalg av løyper uansett ferdighetsnivå, alder og type utstyr. Hele skianlegget ligger solvendt og har fantastiske snøforhold fra medio november til medio april. I tillegg til noen av landets beste og mest varierte alpinløyper og råeste parktilbud, finner du også Norges suverent største preparerte langrennsløypenett. Vakkert integrert i hytteområdene på fjellet ligger også en lysløype på 6 km.

Hafjell Skimovie og Skiline


Hafjell tilbyr gratis wifi på alle restauranter, de fleste overnattingssteder og mange knutepunkter i bakken.

Hafjell er først i Norden med SkiMovie, en egen slalåmbakke med automatisk tid-tagning og filming. Her kan du konkurrere med skikompiser og dele filmene direkte på Facebook. Hafjell SkiLine logger dine høydemetre, kilometere og heisturer. Det er gratis å bruke SkiMovie og SkiLine.

Hafjell ligger rett nord for den Olympiske byen Lillehammer


Ny motorvei gir gode kjøreforhold året rundt med en reisetid på bare 2 timer fra Oslo lufthavn.

Terrengparker i Hafjell


Hafjell er kjent for å ha veldig gode terrengparker, og de er grunnen til at Hafjell er førstevalget for de som står snowboard og twintip. Det er selvfølgelig forskjellige vanskelighetsgrader i terrengparken så alle får sine utfordringer uansett nivå.

Fakta om Hafjell


Toppstasjon 1059 meter over havet
Bunnstasjon 195 meter over havet
Høydemeter 864 meter
46 km alpinløyper
33 Løyper; 8 blå, 14 grønne, 8 røde, 3 sorte
3 KIDS familieområder
4 Terrengparker
1 Gondol
18 heiser; 4 stolheiser, 5 T-krok, 6 tallerkenheiser, 3 rullebånd
Lengste nedfart 7 km
Kveldskjøring tirs-tors; 7 km flombelyste alpinløyper + park (Backyard)
300 km preparerte langrennsløyper – 600 km med tilknytning til Sjusjøen
6 km lysløype for langrenn
Snøanlegg dekker 90 %
Les mer

Kontaktinformasjon

  • +47 61 24 90 00
  • [email protected]
  • Hundervegen 122 - 2636 - Øyer

  • Hafjell Alpinsenter jobber for å åpne så tidlig som været tillater- sesongslutt 14. april.
    Kvelds skikjøring: Fra 2. januar - 21. mars.