Norges olympiske museum
Norges olympiske museum
Norges olympiske museum
Norges olympiske museum
OL 1994
Vetter 1994
OL jubileum 1994

Norges olympiske museum

Norges Olympiske Museum på Lillehammer, er det eneste i sitt slag i Nord-Europa som forteller historien om alle olympiske leker fra 776 f. Kr. og frem til i dag. Museet er Norges største og viktigste museum for idrett og forvalter en nasjonal kulturskatt som har begeistret nordmenn i over 100 år. Gjenstandssamlingen teller over 7000 gjenstander. Museet er lokalisert på Maihaugen.

Olympisk museum

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk. I «Inside the race» kan du kjenne på stemningen, pulsen og trykket før en konkurranse. Eller du kan se klipp fra ulike åpningsseremonier, i storformat med øretelefoner som gjør at gåsehuden aldri er langt unna.

OL-museet blir mer enn nostalgiske tilbakeblikk. Verdens fremste museumsbyggere, som blant annet står bak fornyingen av Det Olympiske museet i Lausanne, samt fotballmuseene for Manchester United og Chelsea i England, har vært viktige bidragsytere i byggingen på Maihaugen.

I museet blir det blir mulighet for å teste skiskyting i simulator, og i videoinstallasjonen «Inside the race» får du utøverfølelsen i konkurranse. For de historieinteresserte blir det naturligvis anledning til tilbakeblikk gjennom unike gjenstander, og det lages en helt ny digital avis hvor man kan få en oversikt over mediedekningen fram mot lekene i Oslo i 1952 og i Lillehammer 1994.

Olympiske øyeblikk = magiske øyeblikk

Det er også rom for mimring og nostalgiske tilbakeblikk i det nye museet. OL-historien er full av magiske øyeblikk, og gjennom bilder, gjenstander og fortellinger kan besøkende gjenoppleve slike.

Naturligvis er lekene i 94 en viktig del av utstillingen. Den skal også vise oss vertsnasjonen Norge, med to OL og 40 år i mellom. Fra nøkternhet og gjenreising, til olje-smurt økonomi og budsjettsprekk. Mye var forskjellig i 1952 og 1994, men folkefesten var den samme.

Norges Olympiske Museum har viet norsk olympisk historie en stor og viktig plass. Olympisk historie er mye mer enn bare sport. Museet egner seg for sportsinteresserte, historieinteresserte, kultur og samfunnsinteresserte, for liten og stor, for ung og gammel.

Kontakt Norges Olympiske Museum

Telefon +47 61 28 89 00
e-post [email protected]
Adresse: Maihaugvegen 1 - 2618 - Lillehammer