OL antrekk fra 1994
Jubileum 1994
Stågata på Lillehammer
Lillehammer
Vetter fra 1994
OL 1994 vetter
Storgata på Lillehammer
Antrekk fra 1994
pins fra OL
Ski i Søndre park
Kristin og Håkon fra 1994
Kong Harald
OL jubileum 1994

25 år etter OL 1994

25 år etter OL 1994

I februar 2019 var det 25 år siden OL og Paralympics-94. Det ønsket Lillehammer kommune å markere og tok derfor initiativ til å samle gode samarbeidspartnere til et arrangement helga 15. – 17. februar 2019. Byfest var det lørdag 16. februar med fyrverkeri i Lysgaardsbakkene hoppanlegg og Fakkelprisen i Håkons Hall. Målet var en markering som formidlet historien og var inkluderende samt framtidsretta. 

25 år etter OL 1994 ble en suksess med tusenvis av besøkende og lokalbefolkning som deltok i arrangementene. Storgata ble stågata, mange med antrekk fra OL 1994 og et yrende folkeliv møtte alle som tok seg tid til å komme til Lillehammer denne helgen i februar.

Kongen og Dronningen på Lillehammer

Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble tatt imot av jublende barn og OL-maskotene Kristin og Håkon da de ankom Søndre park lørdag 16.februar 2019.

Tirsdag 12. februar
Ilden tennes og brenner under hele jubileet
​Sted: Lysgårdsbakkene

Fredag 15. februar
​Jubileumskonferanse i Maihaugsalen
Tema: OL sin betydning, utvikling og framtid 
Sted: Maihaugsalen – Maihaugen

​Utendørspremiere på filmen om polfarer Roald Amundsen
​Sted: Lysgårdsbakkene

Lørdag 16. februar
​Folkefest i Lillehammer sentrum. Byen er åpen, pyntet og klar til fest. ​OL-minner fra blant annet Norges olympiske Museum. Musikalske dryss gjennom dagen i Storgata.

Mini OL prøv idretten
Barnearrangement med premie til alle. Møt OL- mesterne og prøv OL-grenene; aking, skøyter, ishockey, ski, curling, skiskyting og snowboard. Speaker, musikk, varm drikke og god stemning.
Parade fra Søndre Park til Lilletorget for alle! Møt gjerne opp i OL-antrekk fra 1994. ​DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja er til stede. 

Sceneshow inkludert T-skjorte-auksjon. Regionale artister og OL-kjendiser. Opptog fra sentrum mot Lysgårdsbakkene. Maskotene fører an, underholdning underveis. 
OL-magi! Show, musikk og fyrverkeri, Lysgårdsbakkene
Gratis adgang til Norges Olympiske Museum hele dagen.
Fakkelprisen, Håkons Hall 
DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja er til stede