Lilleputthammer familiepark
Froskehoppet Lilleputthammer
Lilleputthammer

Bestill overnatting

Lilleputthammer familiepark

Lilleputthammer familiepark

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell som er lokalisert 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet. 
 

Hva skjer i Lilleputthammer

I Lilleputthammer er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i sommer i den lille byen. Lilleputthammer har en egen sirkusartist Malte Knapp som har daglige sirkus show i sommersesongen.  
 

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er nå 35 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en øvelsesløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - dvs. at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål.

Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. 

Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer en ekorn på besøk.

Høståpen familiepark

Lilleputthammer familiepark holder åpent lørdager og søndager fra 25.august helt frem til søndag 30.september.  Deretter daglig i uke 40 som er høstferieuka og sesongen avsluttes med å holde åpent lørdag og søndag i uke 41. Åpningstidene er 09.00 -16.00

<% totalFilter %> filter applicerade

Bestill årskort

Besøk Lilleputthammer familiepark og Lekeland Hafjell så mange ganger du vil i 2019. Med på kjøpet får du spennende sommeropplevelser og høståpent park. 

Lilleputthammer familiepark

Hundervegen 39 
Telefon: + 47 61 27 55 00

E-post [email protected]
 

Barnas sommerferie

Opplevelser for barna i Lillehammer regionen