Bestill overnatting

Lilleputthammer familiepark

Lilleputthammer familiepark

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell som er lokalisert 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet. I juli måned kommer Vennebyen og har to daglige show alle dager i denne måneden. Kom til Lilleputthammer og hils på Elfie, Ted, Jumpy og Apa.
 

Hva skjer i Lilleputthammer

I Lilleputthammer er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen. Lilleputthammer har en egen sirkusartist Malte Knapp som har daglige sirkus show i sommersesongen.
 

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er nå 35 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en øvelsesløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - dvs. at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål.

Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. 

Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer en ekorn på besøk.

Vennebyen til Lilleputthammer

Vennebyen

For 8 året på rad besøker Vennebyen også i år den lille byen med det store hjertet – Lilleputthammer! I år med 2 forestillinger hver dag - i hele juli!
  
Apa, Ted, Elfie, Jumpi og Tonje har for lengst blitt gjengangere i den lille parken i Øyer kommune, og de møter tusenvis av forventningsfulle små og store barn hver eneste sommer. 

Fra første besøk i 2011 til nå har parken måttet utvide scene og tribuneområdet flere ganger. Første året hadde Vennebyen 1 daglig forestilling i 2 uker, men for 2018 er det nå satt opp 2 daglige forestillinger, hver dag i hele juli. Det blir mange muligheter for barna og treffe karakterene i og rundt parken, så vi regner med at Apa & Co får seg noen nye bestevenner også denne sommeren.

Besøk oss og opplev magiske opplevelser.

<% totalFilter %> filter applicerade

Bestill billett med rabatt

- 15% rabatt ved bestilling før 17.mai
- 10% rabatt ved bestilling før 15.juni
- 5% rabatt ved bestilling online senest dagen før ankomst
 

Lilleputthammer familiepark

Hundervegen 39 
Telefon: + 47 61 27 55 00

E-post [email protected]