Lilleputthammer familiepark
Froskehoppet Lilleputthammer
Lilleputthammer
Olas klatrepark i Lilleputthammer
Berg og dalbane Lilleputthammer
Hoppepute Lilleputthammer
Bumpebåter i Lilleputthammer
Oldefarsbiler i Lilleputthammer
Olas skattejakt
Høståpen familiepark
Nostalgikarusell i Lilleputthammer
Søndre Park i Lilleputthammer
Ola og Hedda i Lilleputthammer

Lilleputthammer familiepark

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell som er lokalisert 15 km nord for Lillehammer er en familiepark spesielt for barna mellom 1 og 9 år. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Prøv også Olas klatrepark som er en spennende aktivitet. 

Hva skjer i Lilleputthammer

I Lilleputthammer er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.  Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby som ble kåret til en av ti beste bokbyer i Verden av avisen The Guardian kan de bli med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i sommer i den lille byen. Lilleputthammer har en egen sirkusartist Malte Knapp som har daglige sirkus show i sommersesongen.  

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er nå 35 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren. 

Olas klatrepark

I 2016 ble den nye klatreparken åpnet og den er blitt en suksess. Klatreparken har fått navnet Olas klatrepark og er 135 meter lang og passe skummel og passe utfordrende. Klatreparken består av 13 klatreelementer og en zipline med to klatreelementer. Klatreparken er bygget slik at man ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen.

Alle barna som ønsker å klatre i Olas klatrepark skal gjennom en øvelsesløype der de får opplæring. Vi bruker et system med kontinuerlig sikring - dvs. at barna er koblet til en sikringsline (fra selen) med en " speedrunner" fra start til mål.

Klatreparken gir en fin introduksjon til klatring og er utformet slik at barna skal ha det gøy og kjenne at de mestrer hindringene. Alle barna får også klatresele og hjelm. Husk å ha gode sko og klær etter værforholdene. 

Klatreparken er bygget slik at den ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Klatreparken er utformet og designet slik at trærne kan vokse uten begrensning. Her finner dere også benker og bord der dere kan ta en matbit eller pause fra klatringen.  Er dere heldig så kommer en ekorn på besøk.

Olas superpakke

Familiepakke med overnatting hos Hafjell Resort inkludert Olas Superbillett til Lilleputthammer familiepark.

Barnas bokby

Midt i Storgata på Lilleputthammer finner du en unik attraksjon som ble kåret til en av verdens ti beste bokbyer av avisen The Guardian. Barnas bokby har den største samlinga med brukte barnebøker. Ca 12000 bøker fordelt på fem hus. Like ved bokbyen finnes det en egen cafe.

Billetter

Bestill billetter til Lilleputthammer familiepark. Begrensninger på antall besøkende denne sesongen.

Lilleputthammer familiepark

Hundervegen 39 
Telefon: + 47 61 27 55 00

E-post [email protected]
 

Barnas sommerferie

Opplevelser for barna i Lillehammer regionen