Ingalåmi på Lillehammer
Hafjell
Velkommen til Lillehammer og Ingalåmi
Leiligheter for Ingalåmi
Hafjelltoppen
Ingalåmi leiligheter
Hytter for Ingalåmi
Bo godt når dere er på Ingalåmi
Hafjelltoppen overnatting og afterski
Innerski
Lodgen afterski
Afterski på Gaiastova
Restauranter i Hafjell
Catering Ingalåmi
Hafjell
Hafjell
Maihaugen

Ingalåmi overnatting i Hafjell

Lørdag 14. mars 2020 går startskuddet for Ingalåmi og sammen med mange glade skijenter ønsker vi deg velkommen til en flott jentehelg på Lillehammer og Hafjell. Du velger mellom 15 km, 30 km eller 5 km kostymerenn og stilarten er klassisk i flotte løyper i nydelig natur rett ovenfor Lillehammer by på Birkebeineren skistadion. Ingalåmi er jentenes eget skirenn til ære for Inga fra Varteig, mor til kongssønnen Håkon Håkonsson. Ingalåmi ble arrangert første gang i 1993 på Lillehammer. 

Ingalåmi runden

Ingålåmi går fra Birkebeiner skistadion i motsatt retning av Birkebeinertraseen. Etter 5 km tar den inn mot Mesnasaga ved Inngjerdingsmyra og følger skiløypa tilbake til Kanalen. Rundturen (Ingalåmi runden) er oppkalt etter Inga fra Varteig som i sagaen fødte kongsemnet Håkon Håkonsson, som ble båret over fjellet av birkebeinere i flukt fra Baglerne. Skituren derimot er en snill rundtur der flere tusen jenter og damer konkurrerer til ære for Inga.

Distanser Ingalåmi

3 distanser, 5, 15 eller 30 km 
Du kan velge mellom tre distanser, 5 km (uten tidtaking), 15 km (med og uten tidtaking) eller 30 km (med tidtaking). Alle distanser går i klassisk stil med start og mål på Birkebeineren Skistadion. Ingalåmi 30 km går to runder i 15 km. Ingalåmi 30 km er også seedingrenn til Birkebeinerrennet.

Afterski og restauranter

Det er også afterski på Gaiastova, Skavlen, Woodys, Hafjell Lodge og Ryk & Reis denne helgen som bruker å være en av mest hektiske i løpet av vinteren. Hafjell Resort har gode tilbud på overnatting i Hafjell i forbindelse med Inga-låmi. Vi kan gi dere anbefalinger på flere gode restauranter her i destinasjonen.

Velkommen til Hafjell alle Ingalåmidamer!

Tags
ingalåmi
inga låmi