Garmo stavkirke på Maihaugen

Museum i regionen

 

Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet er åpent hele året, med størst aktivitet i friluftsmuseet i sommersesongen. Maihaugen er Norges største museum utenfor Oslo. Museet kan friste med 200 historiske bygninger, spennende utstillinger, gode matopplevelser og meningsfulle opplevelser for folk i alle aldre.

Les om Maihaugen

Maihaugen museum på setra
Lillehammer kunstmuseum

Lillehammer kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en kunstsamling med flere høydepunkter fra norsk kunsthistorie fra 1800-tallet frem til i dag. Det kan nevnes Johan Christian Dahl, Adolph Tidemand, Hans Gude, Christian Krohg, Erik Werenskiold, Frits Thaulow, Edvard Munch m.fl.

Les om kunstmuseet

Aulestad

Aulestad er et av Norges best bevarte kunstnerhjem. Her bodde Nobelprisvinneren Bjørnstjerne Bjørnson (1832–1910) fra 1875 til sin død. I 1935 åpnet Bjørnstjerne Bjørnsons hjem som museum. Aulestad er en perle for både litterært interesserte, hageglade og alle i nærområdet.  Åpent med omvisninger og variert program i sommersesongen.

Aulestad

Peer Gynt vegen
Norsk Vegmuseum

Norsk vegmuseum

Norsk vegmuseum er nord for Lillehammer sentrum, like ved Hunderfossen og kun 3 km fra Hafjell. Museet er åpent hele året og byr på historisk og teknisk veghistorie i et spennende ute- og innemiljø. Museet har gratis inngang. 2000 m2 innendørs utstillinger og interaktivt trafikksikkerhetssenter. Veteranbuss, smed, maskiner og aktiviteter i stort friluftsmuseum.

Les om vegmuseum