Aulestad
Aulestad
Aulestad
Aulestad
Aulestad
Advent på Aulestad
Aulestad

Aulestad Bjørnstjerne Bjørnson

Bjørnstjerne Bjørnson

Her bodde forfatter og nobelprisvinner Bjørnstjerne Bjørnson. Aulestad ligger vakkert til på solsida i Gausdal, ca 20 km fra Lillehammer. Her kan du oppleve gården slik den var da Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson bodde her, og få et innblikk i livet deres i en viktig tid i norsk historie. Aulestad holder åpent for publikum i sommerhalvåret.

Sammen skapte ekteparet et europeisk byhjem på landet. Her går vi over hundre år tilbake i tid, men det bjørnsonske engasjementet er alltid moderne. «Fred er ei det beste, men at man noe vil» – Bjørnson levde etter sin egen verselinje. Han talte frihetens og rettferdighetens sak – hjemme i Norge og ute i Europa. Ordet og pennesplitten var hans våpen. Han var nasjonsbygger og nobelprisvinner.

Bjørnstjerne Bjørnson skrev fortellinger, romaner, historiske skuespill og samtidsdramatikk og omlag 400 dikt som har inspirert mang en tonekunstner. Han skrev tusenvis av brev, taler og artikler. Bjørnstjerne Bjørnson bodde på Aulestad fra 1875 til sin død i 1910.

Første helgen i desember er Aulestad pyntet til jul. På gården vil det bli salg av varer fra Gausdal husflidslag og lokale matprodusenter. 

Åpningstider Aulestad

Sesong 2018: 24. mai - 31. august.  Åpningstid alle dager fra klokken 10.00 - 17.00
September: lørdager og søndager klokken 11.00 - 16.00

Billettsalg og butikk i Dikterportalen ved parkeringsplassen. Omvisning i hjemmet flere ganger daglig. Omvisninger på engelsk ved forespørsel.

Drengestua kafé holder åpent klokken 11.00-17.00

Jul på Aulestad

Lørdag 8. desember klokken 11.00-16.00 og søndag 9. desember 2018 klokken 11.00-15.00.
Billettprisen gjelder for inngang til Bjørnstjerne Bjørnsons julepyntede hjem og eventyrstund for barn.
Drengestua kafé er åpen.

Tags
Aulestad
Bjørnstjerne Bjørnson
kultur
museum

Museum i regionen

<% totalFilter %> filter applicerade