Ringebu prestegard Ringebusamlingene

Ringebusamlingene holder til i Ringebu Gamle Prestegård fra 1743. Prestegårdstunet består av hovedbygning, to stabbur, drengestue og uthus som ligger i naturskjønne omgivelser like ved Ringebu Stavkirke fra ca 1200 tallet.
Ringebusamlingene holder til i Ringebu Gamle Prestegård fra 1743. Prestegårdstunet består av hovedbygning, to stabbur, drengestue og uthus som ligger i naturskjønne omgivelser like ved Ringebu Stavkirke fra ca. 1200 tallet.

I 1980–81 ble det gjort en del arkeologiske funn ved stavkirken, og et utvalg av funnene vises i Stavkyrkjeutstillingen i Ringebu Prestegard. Utstillingen fungerer som en introduksjon og fordypning i stavkirkens historie. Ringebusamlingene inneholder også en unik permanent malerisamling av Jakob Weidemann, en av våre betydeligste kunstnere. Utstillingen viser et tverrsnitt av hans produksjon fra 1940-tallet fram til i dag.

Ringebu PrestegardRingebu Prestegard fra 1743 ligger i naturskjønne omgivelser rett nord for Ringebu stavkyrkje. Prestegarden fungerte som prestebolig helt fram til 1991. Nå er den fredete og restaurerte prestegarden en historisk opplevelse i seg selv. Tunet består av fem bygninger; hovedbygningen, to stabbur, drengestue og uthus. Her kan du oppleve noen unike bilder fra Weidemannsamlingen. Den består opprinnelig av 42 bilder, som nå er deponert i Lillehammer Kunstmuseum. Hvert år vises det i Prestegarden et vekslende antall utstillinger av ulike kunstarter i perioden juni - september. Vi håper mange kommer innom årets utstilling for å beskue en flott sommerutstilling.

Gammel prestegardshage som er fornyet de siste 10 årene. Hagen er på 7-8 mål og ligger vakkert i dalsida rett opp for Ringebu stavkirke i Gudbrandsdalen. Mange hardføre roser, gammeldagse stauder, fjellhage med både nytt og gammelt, liten urtesamling, gammel eplehage, nyplantet bærhage med gamle sorter. Sommerutstilling av norske og lokale kunstnere. Kaffeservering. Guiding for grupper kan bestilles.

Spesialitet i hagen
Finske funnroser, et vakkert syn rundt St. Hans - se Rosebladet nr 2, selges hos Narvesen. En del historiske roser litt senere og et nyplantet felt med ca 30 rugosahybrider som vil blomstre noe i sommer. Meget vakker beliggenhet.
Les mer

Kontaktinformasjon

  • [email protected]
  • Gråvåbakken 104 - 2630 - Ringebu

  • Open 2 June - 28 August. All days from 10.00 until 17.00