Norsk litteraturfestival
Norsk litteraturfestival
Norsk litteraturfestival
Norsk litteraturfestival
Norsk litteraturfestival
Norsk litteraturfestival

Norsk litteraturfestival

Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for lesere i alle aldre. Lillehammer ble i 2017 medlem av The UNESCO Creative Cities Network (UCCN), og fikk med det tildelt status som UNESCO-litteraturby, som 1 av 28 byer i verden. I slutten av mai fylles Lillehammer av forfattere og litteratur. Vi kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre.

Norsk Litteraturfestival har arrangementer både for skolebarn, barnefamilier, studenter og et voksent, kulturinteressert publikum. Opplev forfattermøter, opplesninger, debatter, foredrag, prisutdelinger, forestillinger, utstillinger, seminarer, quiz og andre festligheter. Festivalen er også Norges største bransjetreff for forfattere, oversettere, kritikere, forleggere og bibliotekarer.

Av forfattere som har deltatt under Norsk Litteraturfestival er J.M. Coetzee, Herta Müller, Svetlana Aleksijevitsj, Amos Oz, Dag Solstad, Zadie Smith, Per Petterson, Jo Nesbø, Adonis, Märta Tikkanen, John Irving, Margaret Atwood, André Brink, P. O. Enquist, Adonis, Richard Ford og Bei Dao.

De siste årene har festivalen holdt seg på 250-300 arrangementer, mens publikumstallet har ligget relativt stabilt på 25-26 000 besøkende hvert år – inntil 2019, da festivalen hadde hele 30.712 publikummere.

Om Pegasus

Pegasus formidler litteratur til barn og unge gjennom  hele av året i form av kurs og verksteder, konkurranser og aktiviteter, forfattermøter, prisutdelinger og tekstlesing. Pegasus-programmet holder høy kunstnerisk kvalitet og representerer bredde, både med hensyn til sjangre, språk og formidlingsform. Gjennom samarbeid med skoler og barnehager når Pegasus ut til et bredt publikum og presenterer etablerte og yngre forfatterne/illustratører side om side.

Norsk litteraturfestival skal også være en viktig møteplass for et voksent publikum med interesse for barne- og ungdomslitteratur og tilby et faglig interessant program. Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og unge har navnet PEGASUS, etter en navnekonkurranse i 2007 da festivalens omfattende satsning på barn og unge ble etablert.

Les mer om Norsk Litteraturfestival