Tursti til Nevelfjell
Nevelfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Øyerfjellet
Høst på fjellet

Vandring i Øyerfjellet

Øyerfjellet ligger på Østsiden av Gudbrandsdalen i Øyer kommune og grenser til Lillehammer og Ringsaker i sør, Ringebu i nord og Stor-Elvdal i Øst. Øyerfjellet har store vidder og flott turterreng. Høyde over havet varierer fra 700 meter i den sørlige delen av Åstdalen til 1232 meter på Eldåhøgda, som er det høyeste punktet i Øyer kommune.

Nevelfjellet

Nevelfjellet ligger midt mellom Hafjell og Nordseter og fra toppen har man en fantastisk utsikt over dal og fjell og Gropmorka - et flotte skogområdet som ligger mellom Nevelfjellet og Lillehammer. På Nevelfjellet vil du helt sikkert treffe andre fotturister – på fine sommerdager er dette en kjempetur. For å komme til Nevelfjellet kjører du mot Hafjelltoppen og parkerer mellom Ilsetra og Hundersetra, hvor turen starter.

Turmålet er skiltet fra parkeringsplassen og en følger stien til Slåseterfjellet og høydedraget videre sørover til Nevelfjellet. Det går også en merket DNT sti til Nevelfjellet fra Hundersetra. Nevelfjellet ligger på 1089 m.o.h. Geokordinater for Nevelfjell er N 61° 12' 0'' E 10° 35' 0'' 61.2 / 10.58333

Slåseterfjellet

Her treffer du turfolk av alle slag, - og alle er like blide. Slåseterfjellet er veldig tilgjengelig der det ligger sør for Hafjell og på kanten ut mot Gudbrandsdalen, noe som gir denne toppen en fantastisk utsikt, både mot dal og fjell. Slåseterfjellet ligger på 1064 moh. Turen til Slåseterfjellet starter ved parkeringsplassen mellom Ilsetra og Hundersetra.

Turmålet er skiltet fra parkeringsplassen og en følger en meget tydelig sti oppover fjellsiden til toppen. Det er lett stigning med noen litt brattere kneiker, men ikke brattere enn at de lett forseres av både store og små føtter. Når man nærmer seg toppen flater fjellet ut. De som har lyst kan fortsette turen til Nevelfjellet som ligger litt lengre i Sør.
 
Tilrettelegging:

Merket med skilt hvor turen starter. Tydelig sti og parkering ved parkeringsplass.

Turstier i Øyer kommune

I Øyer kommune er 19 turer merket og skiltet etter nasjonal standard til 10 utsiktsmål i Øyer og på Tretten. Du vil finne både kjente og ukjente turer, lange og korte, lette og tunge, for små og store.

Fuglekikking i Øyerfjellet

Selv om det er snakk om fjellet, er terrenget åpent og flatt, med en god del myr, dammer og småtjern. Store arealer er dekket av bjørkeskog, som vokser opp til omlag 1000 meter over havet, noen steder litt høyere. I sørlige og vestlige områder, finner du granskog. Enkelte steder finnes det også innslag av furu.

Lett å finne fram – stopp hvor som helst
Øyerfjellet er et utmerket område for å lete etter typiske fjellarter. Bilveien fører deg gjennom flott fjellterreng og du kan stoppe nær sagt hvor som helst for å kikke etter fugl. Men på kartet finner du noen anbefalte steder som er ekstra gunstige. Det finnes også et stort nettverk av stier en kan følge hvis en ønsker å gå litt. Ta gjerne med et turkart og fiskestang også.

Visste du at…
… Øyer var en gang størst i Gudbrandsdalen på seterdrift, med mer enn 300 seterbruk i drift?
… det første hekkefunnet av konglebit i Sør-Norge var her? Arten hekker fremdeles regelmessig i Øyerfjellet.
… steppehauk er observert flere ganger i Øyerfjellet?

For mer informasjon facebooksiden til Birding bed