Verdensmesterskapet i STIHL Timbersports Lillehammer 2017

Den 3. og 4. november 2017 møtes de beste Timbersportsutøvere fra 23 land i Håkonshall for å kåre verdensmesteren. Det var 8000 tilskuere til det to dager lange, internasjonale arrangementet.
Den 3. og 4. november 2017 møtes de beste Timbersportsutøvere fra 23 land i Håkons hall for å kåre verdensmesteren. Det var 8000 tilskuere til det to dager lange, internasjonale arrangementet.

Til verdensmesterskapet STIHL TIMBERSPORTS SERIES 2017 hilste Lillehammer utøvere fra hele Europa, Australia, New Zealand , USA, Canada og til og med et lag fra sørhavsøya Samoa velkommen. De konkurrerte på OL-stadion fra 1994 i tre øksgrener og tre sagdisipliner.

STIHL TIMBERSPORTS SERIESSTIHL TIMBERSPORTS SERIES består av seks grener, tre med øks og tre med sag. Utøverene skal i tur og orden klare Springboard, Stihl Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop og Hot Saw. I sentrum for disse teknisk sett krevende grenene står utøverene og deres redskap, samt narturligvis materialet tre. I grenen Hot Saw jobber utøvere for eksempel med en ekstremt effektsterk, nesten 30 kilos tung og trimmet konkurransemotorsag. Målet er å sage 3 forhåndsoppmålte treskiver fra en trestokk så fort som mulig. Den store utfordringen er å beherske kraften fra den 60 hk sterke motorsagen.

Under STIHL TIMBERSPORTS benyttes økser, hand- og motorsager med ultimat presisjon og dyktighet. Sønsteby beskriver sporten videre som en stor utfordring til og med for profesjonelle som til daglig jobber med motorsag. Sporten lokker ikke bare til seg tusentalls av tilskuere til hver konkurranse, men også millioner av TV-seere verden over på blant annet Eurosport.

STIHL Timbersports var i Lillehammer i 2012 og 2017.
Les mer

Kontaktinformasjon

  • Nordsetervegen 43 - 2618 - Lillehammer