Langrenn Hafjelltoppen
Hafjelltoppen
Øyerfjellet ved Pellestova
Mosetertoppen
Mosetertoppen i Hafjell
Mosetertoppen
Langrenn på Mosetertoppen
Langrennsløyper på Mosetertoppen
Hytte på Mosetertoppen
Mosetertoppen
Langrenn på Øyerfjellet
Langrenn på Øyerfjellet
Langrenn
Langrennsløyper
På skitur med pulk
På ski fra Gaiastova
Gaiastova
Hafjelltoppen
På vei hjem fra Hafjelltoppen
Lunnstadmyrvegen
Langrenn Hafjelltoppen Apartments
Hafjelltoppen mot Gaiastova
Langrenn fra Gaiastova
Langrenn ved Pellestova
På tur i Øyerfjellet
Lienden på Øyerfjellet
Langrenn Mosetertoppen

Langrenn i Hafjell

Skiløypene på fjellet

Lillehammer regionen er et skieldorado for alle som er glad i å gå langrenn. Skiløypene strekker seg fra Sjusjøen i sør til Rondane i nord på østsiden av dalen og fra Gausdal i sør til Gålå i nord på vestsiden av dalen. Øyer Turskiløyper preparerer og tilrettelegger et unikt løypenett som går i flotte høyfjellsomgivelser tilknyttet Hafjell, Pellestova, Hornsjøen og nordover til Holmsetra, Brennlia og Trolløypa inn i Ringebu. Flott natur og nydelige langrennsspor. Vi anbefaler å ta gondolen til Mosetertoppen eller å kjøre opp til Gaiastova for å benytte deg av det flotte turskinettet som finnes på Hafjelltoppen og Øyerfjellet.

Hytter ved langrennsløypa

Vi har hytter på Mosetertoppen rett ved langrennsløypene og leiligheter og hytte på Hafjelltoppen som passer perfekt som utgangspunkt for langrenn. Det er enklest å starte turen fra Gaiastova. Da får du lett turterreng og hvite vidder som møter deg. På Gaiastova finner du også butikk som leier ut ski og selger skismørning. Dersom du har lyst på en kopp varm kakao eller kaffe er det bare å stikke innom Gaiastova.

Til Hornsjø går det tre løyper fra Hafjell/Gaistova/Pellestova

Den korteste, 2 ½-3 mil tur retur, går over Reinsfjellet, 1066 meter over havet. Herfra er det flott utsikt. Hoveddelen av den er ikke preparert. Det er derimot løypene på sør- og nordsida av Reinsfjellet. De kan derfor være vel så raskt om man velger dem selv om de er litt lenger (vel 3 mil tur retur), de gir muligheter til en fin rundtur. På Hornsjø hotell er det muligheter for servering.

Hafjell – Nevelfjellet - Hafjell

Fra toppen av Hafjell, Gaistova eller Pellestova er det bare 5 - 7 km til toppen av Nevelfjellet, 1089 meter over havet Til tross for den beskjedne høyden er utsikten flott. På en sikteskive kan du finne navnene på toppene du ser. Til Ukstjønnet nordvest for toppen går det preparerte løyper, men løypa opp til selve toppen er ikke oppkjørt. Det er likevel ikke lenger opp enn at man kan trappe seg fram selv med smale langrennsski.

Lysløype på Mosetertoppen i Hafjell

Den nye lysløypen på Hafjell, Moseterløypa, er 5,7 km lang. Traseen er utviklet i samarbeid med Olympiatoppen, resultatet har blitt en flott løype både for aktive og mosjonister. Den er tilpasset dem som ønsker seg en god treningsøkt og mange kjente syra i åpningsrennet 6. januar for noen år siden. "Dette er knallbra" sa Erling Jevne som var deltager sammen med sine tre håpefulle. Det var stor enighet om at både løypa og arenaen er spennende for videre arrangement.

Løypa er landets første med LED lys og er meget billig i drift. Lyset vil være tent fra 06.00 om morgenen til 23.00 om kvelden hele vinteren. Dette blir et flott tilskudd til en allerede populær destinasjon som Hafjell. Løypa gjør Mosetertoppen, som er toppstasjonen for Gondolen til landets desidert mest komplette og kompakte utgangspunkt for skiinteresserte av alle kategorier. Løypene snor seg gjennom det flotte hytteområdet på Mostertoppen og gir fin aksess til løypenett både for alpinister og langrennsløpere.

Hafjell skiføre

Sjekk hva som skiføre og oppkjørte langrennsløyper på Hafjell og Øyerfjellet. 

Skispor Hafjell og Øyerfjellet

Bosteder ved langrennsløyper

<% totalFilter %> filter applicerade