Badeplass Strandpromenaden
Badeplasser i Lillehammer
Badeplasser i Lillehammer
Badeplasser i Lillehammer
Vingnes
Badeplasser i Lillehammer
Mosodden på Lillehammer
Jorekstad fritidsbad
Basseng Jorekstad
Hunderfossen badeanlegg

Badeplasser i Lillehammer

Lillehammer har mange flotte badeplasser som er populær på en varm sommerdag. Du kan ta en dukkert i Mjøsa, ved et fjellvann eller besøke badelandet Jorekstad på Fåberg.

Vingnesvika

Byens mest besøkte badeplass. Badeplassene er en del av større friareal langs stranda på Vingnes. Sandstrand med stupebrett på brygga. Toalett og renovasjon. Det er begrenset parkeringskapasitet. Ankomst og avgang for Skibladner.

Strandpromenaden

Strandpromenaden, den sentrumsnære strandsonen, er et attraktivt, sentrumsnært aktivitets- og rekreasjonsområde. Det er etablert turvegnett, skatepark, treningsanlegg, sandvolleyballbaner, balløkke, disc-golf, toalett, sandstrand og parkeringsplass. Ved den tidligere betongstasjonen mellom Korgen og Mosodden er det bygget utkikkstårn for fugletitting. Bygget fungerer også som et populært turmål.  Det er etablert belysning langs turvegen fra Korgen i nord til Gamle Skibladnerbrygga i sør. Tar omtrent 15 minutter spasertur fra Lillehammer Skysstasjon ned til Strandpromenaden. Nærmeste butikk er kjøpesenteret Strandtorget.

Badedammen Vingrom

Opparbeidet badeplass i tilknytning til et større friareal i Vingrom. Naturlig fin sandstrand. Både skjermet badedam og mulighet for å bade direkte i Mjøsa. Benker, bord, søppeldunker, toalett, parkeringsplass. Flott område med både naturområde og oppholdsarealer. Nærmeste butikk til Badedammen i Vingrom er Rema 1000.

Mosodden

Fin badeplass med naturlig sandstrand. Del av sammenhengende større friluftsområde langs Mjøsa. Vi anbefaler også å ta en titt på utkikkstårnet som ble åpnet i 2018.

Badedammen i Lillehammer

Dersom du går opp Mesnaelva fra sentrum av Lillehammer en sommerdag vil du treffe på mange badende ved badedammen. Den ligger rett opp for sentrum av byen like ved Olympiaparken. Tradisjonsrik badeplass. Mye brukt på fine dager. Toalett i sommersesongen. Benker, bord, søppeldunker. Parkering langs vegen, samt stor parkeringskapasitet ved Stampesletta.

Jorekstad fritidsbad

Basseng
Utendørsbassenget har oppvarmet vann som holder 24-28 grader gjennom hele sommeren. Innendørs 25 meter 28-29 grader og Innendørs terapibasseng ca 33 grader. Lekebasseng som starter i null og går ned til 70 cm dybde.

Nytt badeanlegg på Hunderfossen

Hunderfossen sitt nye, flotte badeområde ligger innerst i familieparken, og er kraftig modernisert til sommeren 2020. Området har alt en familie kan ønske seg; småtrollbasseng for de aller minste med 30 cm vanndybde, supermorsomme vannsprutetårn, gøyal vannsklie med landingsbane i bassenget, stort nytt vannlekområde med 33 nye vannleker, utedusjer, solsenger til gratis utlån, kiosk med slush og mineralvann, og et lekkert spisested med rikholdig meny, rett ved bassengkanten.

Bade i Øyer kommune

Vi anbefaler badeplassene Blombergvika (Lågen), Båtstøtjønnet på Tretten og Mageli Camping (Losna). Blombergvika er et mindre badestad som ligger ved E6 omtrent fem km nord for Øyer sentrum.  Badestedet ligger nær Odden camping og man kommer seg dit via E6 eller Kongsvegen (FV 252). Båtstøtjønnet er et badestad som ligger Båstø Gjestgiveri og camping på Tretten.  Badestedet er opparbeidet med grillsted og er nært E6, omtrent 13 km fra Øyer sentrum.  Mageli camping er en av de største campingplassene i regionen og her finner du strandlinje til Losna og et stort basseng.  Bassenget er tilgjengelig for campinggjester og tilreisende.  Dagskort for å bade kjøpes i resepsjonen.  Mageli camping ligger omtrent 19 km nord for Øyer sentrum.

Vannkvalitet i Mjøsa

Vi anbefaler å besøke nettsidene til Lillehammer kommune for mer informasjon om vannkvaliteten til Mjøsa. I sommer har det vært forekomster av alger som er til fare for mennesker og dyr og det anbefales ikke å bade der vannet er grønt.  Blant annet er Vingnesvika stengt fra 12.juli 2021, samt flere badeplasser lenger sør langs Mjøsa