Birkebeinerløpet

10 | June 09:00
Løpet arrangeres for 25. gang med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa på 21 km går i fint skogsterreng på variert underlag - på sti, kjerreveg, gressbelagt skitrase i gamle OL-løyper og sykkelstier.
Løpet arrangeres for 25. gang med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa på 21 km går i fint skogsterreng på variert underlag - på sti, kjerreveg, gressbelagt skitrase i gamle OL-løyper og sykkelstier. Det er kort kjøreavstand fra Hafjell til Birkebeineren Skistadion og Håkons Hafjell på Lillehammer.

Overnatting BirkenHafjell Resort tilbyr overnatting på hotell, leiligheter og hytter.

Erfaringsmessig er det vanskelig å finne ledig overnatting under Birkebeinerløpet. De fleste hotellene på Lillehammer er fullbooket. Imidlertid så finnes det ledig overnatting i Hafjell. Hafjell Resort kan tilby både hotellrom, hytter og ferieleiligheter for deltakere av Birkebeinerløpet.

Om Birkebeinerløpet


Det første Birkebeinerløpet i 1998 samlet 1442 deltakere. Interessen for løp har vokst for hvert år. Birkebeinerløpet er halvmaraton terrengløp i fjell- og skogsterreng. Starten var på Sjusjøen langrennsarena og mål er ved Håkons Hall på Lillehammer. Løypa er 21 km og stiller store krav til den enkelte utøver.

Terrenget, løypas lengde og profil gjør at den prestasjon det er å fullføre løpet kan sidestilles med både Birkebeinerrittet og Birkebeinerrennet. Startordning, klasseinndeling, premiering og utregning av maksimaltider er det samme som på Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet, men deltakerne slipper å bruke sekk.