Elgtårnet i Espedalen

Pris fra
1800 NOK
Elgtårnet i Espedalen er et unikt 12 m høyt tårn, nybygd i 2016, og ligger nede ved Ramstjern. Her er det overnattingskapasitet til 6 personer, og beliggenheten og utformingen gir tett på naturen opplevelser.
I 2.etg. er sovedelen med 3 doble "køyesenger" bygget inn i vinduskarnappene med luftig utsikt til landskapet, og her er det en koselig vedovn med glassdør. Ta med sovepose og liggunderlag selv. I 3.etg. er er det en oppholdsdel med bord og benker, og en vedkomfyr med kokemulihgeter, ellers er det bålpanne for matlaging ved båtnaustet nede ved Ramstjern, 5 minutters gange fra tårnet. På toppen - 12 meter over bakken ligger "Utsikten" - og kanskje Norges fineste "utedo" - med forbrenningstoalett.

Elgtårnet passer godt for de som liker det litt primitivt, uten rennende vann og strøm. Husk å ta med lommelykt!

Adkomsten til selve tårnet er tenkt til fots, på truger eller på ski - avhengig av sesong. I sommerhalvåret vil det være mulig å komme dit med bil - men vi ønsker at man velger å komme seg dit uten bil som forstyrrer dyrelivet og roen - og at turen dit for "egen maskin" fra parkeringen er en del av tett på opplevelsen av uberørt natur. Adkomsten opp i selve tårnet er bratte trapper - og det er derfor ikke mulig å ha med hund i Elgtårnet. Tårnet egner seg derfor heller ikke til de som er dårlig til bens.

Espedalen er en dal i Gausdal og Sør-Fron kommune i Oppland fylke. Det ligger i Vestre Gausdal, helt øverst i dalføret langs elva Jøra. I dalen er det flere hoteller og et betydelig antall hytter.

Gruvedrift var viktig sysselsetning i Espedalen to perioder: på 1600-tallet etter kobber og på 1800-tallet etter nikkel. Gamle gruveinnganger kan sees flere steder i dalen. I nordenden av det 13 km lange Espedalsvannet finnes rester etter smelteverk og bosetning fra gruvetiden.

Gamle fangstgraver kan også sees ved nordenden av Espedalsvannet.
Les mer

Kontaktinformasjon

  • +47 90 83 77 73
  • [email protected]
  • Espedalsvegen 2346 - 2658 - Espedalen

  • Check-in after 16.00 and check-out before 13.00
    An extension can be given if no other guests are due to arrive the following day.