IBSF Para Sport World Cup Lillehammer

Para Sport World Cup ble arrangert i Lillehammer Olympiske Bob og Akebane 7-8.desember i 2019 og mange av lagene og utøverne bodde på Hafjell Hotell.
Para Sport World Cup ble arrangert i Lillehammer Olympiske Bob og Akebane 7-8.desember 2019 som er lokalisert 3 km fra Hafjell.

Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund inviterte til det første og andre verdenscup racet denne sesongen. I parabob konkurrerte utøvere i monobob (singel) og ble dyttet i gang med en spesial tilpasset "Launcher" (katapult). Det var gratis inngang for publikum.

Parabob og paraskeleton er en sport som er meget godt egnet for de fleste mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det finnes noen krav (krav som går på egen og andres sikkerhet) for å få lov til utøve denne sporten, noe som dessverre betyr at sporten ikke kan utøves av alle med nedsatt funksjonsevne.

Personer med ryggmargsskader og personer som er ben/hånd/arm amputert er særlig innenfor målgruppen til å utøve parabob og paraskeleton. Også andre diagnosegupper er aktuelle, så lenge man oppfyller kravene gitt av IBSF.

I parabob og paraskeleton konkurreres det foreløpig i en og samme klasse, i hver av grenene. Dette vil det bli endringer på når det tilkommer flere utøvere til sporten.

Åpent for publikum 10:00 - 13:00 begge dager! Gratis inngang.

Bli med å oppleve og se en av verdens råeste sporter. I denne konkurransen vil det konkurreres i 2-manns og 4-manns Boblsleigh. Dette vil du ikke gå glipp av.
Les mer

Kontaktinformasjon

  • Hunderfossvegen 680 - 2625 - Lillehammer