Para VM på ski
Para VM Hafjell
Hotell Para VM
Hafjell
Hafjell
Hafjell
Lillehammer
Lillehammer

Para Verdensmesterskap

Norge skal arrangere Para Verdensmesterskap vinter med fire idrettsgrener i Lillehammer og Hafjell i 2021. Verdensmesterskapet består av langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. 

Para vinter VM

Mesterskapet blir det første vinter-VM for funksjonshemmede utøvere der fire grener samles. Dette skjer på Lillehammer og Hafjell. Utøverne skal konkurrere i langrenn og skiskyting på Lillehammer, alpint og snowboard i Hafjell. Sammenlignet med Paralympics mangler kun idrettene kjelkehockey og rullestolcurling. 

Arrangør er Norges Idrettsforbund i samarbeid med skiforbundet, skiskytterforbundet og snowboardforbundet. Para-VM vinter skal arrangeres fra 4. til 15. februar i 2021. De norske VM-arrangørene ønsker også å inngå en avtale med Den internasjonale paralympiske komité (IPC) om å arrangere verdenscup og europacup i VM-øvelsene før 2021. Til mesterskapet er det forventet cirka 750 (utøvere, ledsagere og trenere), og gjennomføringen vil kreve cirka 400 frivillige. I sum innebærer dette cirka 40 konkurransedager i OL-anleggene fra 1994 på Lillehammer og Hafjell.

Overnatting Para VM

For overnatting under Para VM 2021 ta kontakt med Hafjell Resort. Vi har hotellrom, leiligheter og hytter. Mange av våre boenheter er rett i nærheten av Hafjell Alpinsenter.

Para VM på facebook

Følg forberedelsene til Para VM på facebook

Tags
para VM