Para VM Hafjell
Hotell Para VM
Hafjell
Lillehammer

Para Verdensmesterskap

Norge skal arrangere para-Verdensmesterskap vinter med fire idrettsgrener i Lillehammer og Hafjell i 2021. Verdensmesterskapet består av langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. 

Vinter VM

Mesterskapet blir det første vinter-VM for funksjonshemmede utøvere der fire grener samles. Dette skjer på Lillehammer og Hafjell. Utøverne skal konkurrere i langrenn og skiskyting på Lillehammer, alpint og snowboard i Hafjell. Sammenlignet med Paralympics mangler kun idrettene kjelkehockey og rullestolcurling. 

Arrangør er Norges Idrettsforbund i samarbeid med skiforbundet, skiskytterforbundet og snowboardforbundet. Para-VM vinter skal arrangeres fra 4. til 15. februar i 2021. De norske VM-arrangørene ønsker også å inngå en avtale med Den internasjonale paralympiske komité (IPC) om å arrangere verdenscup og europacup i VM-øvelsene før 2021. Til mesterskapet er det forventet cirka 750 (utøvere, ledsagere og trenere), og gjennomføringen vil kreve cirka 400 frivillige. I sum innebærer dette cirka 40 konkurransedager i OL-anleggene fra 1994.

Overnatting Para VM

For overnatting under Para VM 2021 ta kontakt med Hafjell Resort. Vi har hotellrom, leiligheter og hytter.

Tags
para VM