Badeplasser i Lillehammer regionen

På en varm sommerdag er badeplassene i Lillehammer regionen populære. Du kan velge mellom fjellvann eller bade i Mjøsa. I tillegg finnes badeland i regionen.
På en varm sommerdag er badeplassene i Lillehammer regionen populære. Du kan velge mellom fjellvann eller bade i Mjøsa. I tillegg finnes badeland i regionen.

Vingnesvika


Byens mest besøkte badeplass. Badeplassene er en del av større friareal langs stranda på Vingnes. Sandstrand med stupebrett på brygga. Toalett og renovasjon. Det er begrenset parkeringskapasitet. Ankomst og avgang for Skibladner.

Strandpromenaden


Strandpromenaden, den sentrumsnære strandsonen, er et attraktivt, sentrumsnært aktivitets- og rekreasjonsområde. Det er etablert turvegnett, skatepark, treningsanlegg, sandvolleyballbaner, balløkke, disc-golf, toalett, sandstrand og parkeringsplass. Ved den tidligere betongstasjonen mellom Korgen og Mosodden er det bygget utkikksplattform for fugletitting. Bygget fungerer også som gapahuk og populært turmål.

Det er etablert belysning langs turvegen fra Korgen i nord til Gamle Skibladnerbrygga i sør.

Badedammen Vingrom


Opparbeidet badeplass i tilknytning til et større friareal i Vingrom. Naturlig fin sandstrand. Både skjermet badedam og mulighet for å bade direkte i Mjøsa. Benker, bord, søppeldunker, toalett, parkeringsplass. Flott område med både naturområde og oppholdsarealer.

Mosodden


Fin badeplass med naturlig sandstrand. Del av sammenhengende større friluftsområde langs Mjøsa.

Badedammen i Lillehammer


Dersom du går opp Mesnaelva en sommerdag vil du treffe på mange badende ved badedammen. Den ligger rett opp for sentrum av byen like ved olympiaparken. Tradisjonsrik badeplass. Mye brukt på fine dager. Toalett i sommersesongen. Benker, bord, søppeldunker. Parkering langs vegen, samt stor parkeringskapasitet ved Stampesletta.

Stranda camping


Bading Stranda camping
Et godt tips er å ta en tur til Stranda camping. Her kan du mot en rimelig avgift bruke fasilitetene og bruke stranda til bading. Stranda camping ligger 12 km sør for Lillehammer. Ta av E6 ved Vingrom og kjør "gamleveien" ca 3 km og da er du på campingplassen. Både sykkelbåter, robåter og motorbåter leies ut. I tillegg finnes minigolf og gjestehavn med plass til store og små båter.

Bading på Hunderfossen Familiepark


Basseng
Du må ikke glemme badetøy når du kommer til Hunderfossen Familiepark. Hvis det er kjølig i lufta føles det godt å komme seg ut i det oppvarmede vannet. Prøv en av rutsjebanene våre også - om du tør.

Bading i fjellvann


Nevelvann og Abbortjern
I forbindelse med varme sommerdager anbefaler vi en frisk dukkert i en av de mange fjellvann på Nordseter og Sjusjøen.

Jorekstad fritidsbad


Basseng
Utendørsbassenget har oppvarmet vann som holder 24-28 grader gjennom hele sommeren.
Innendørs 25 m 28-29 grader
Innendørs terapibasseng ca 33 grader
Lekebasseng som starter i null og går ned til 70 cm dybde.

Sklier
Utendørs bredsklia, for barn 0-5 år med voksen
Utendørs GD-sklia, fall på 8.5m
Inndørs 49 m lang sklie

Klatrevegg
Inndørs har vi 6 m høy klatrevegg

Stupetårn
I utendørsbassenget er det 1 - 3 - 5 meters stupetårn!
Rambøll tårnet står klart for en strak baklengs salto eller kanskje en perfekt utført "spiker" fra 5 meteren.
Vil du gå et hakk ned har vi Medby platået fra 3m.
Svikt har vi på DNB brettet fra 1 m - her kan du virkelig utfolde deg!

Vannkanoner
I bassenget er det flere vannkanoner!
Still deg gjerne foran dersom du vil ha en kraftig søyle med vann i ryggen.

Uteområdet
Området rundt bassenget er utformet for at hele familien, eller vennegjengen, skal ha en hyggelig dag ved bassenget.

Servering ute og inne
Hvis du blir sulten eller tørst så har vi kiosk med alt fra brus og kioskvarer til enklere varme retter som hamburgere med pommes frites, pølser, pizza etc.

BADE I ØYER KOMMUNE


Vi anbefaler badeplassene Blombergvika (Lågen), Båtstøtjønnet på Tretten og Mageli Camping (Losna). Blombergvika er et mindre badestad som ligger ved E6 omtrent fem km nord for Øyer sentrum. Badestedet ligger nær Odden camping og man kommer seg dit via E6 eller Kongsvegen (FV 252). Båtstøtjønnet er et badestad som ligger Båstø Gjestgiveri og camping på Tretten. Badestedet er opparbeidet med grillsted og er nært E6, omtrent 13 km fra Øyer sentrum. Mageli camping er en av de største campingplassene i regionen og her finner du strandlinje til Losna og et stort basseng. Bassenget er tilgjengelig for campinggjester og tilreisende. Dagskort for å bade kjøpes i resepsjonen. Mageli camping ligger omtrent 19 km nord for Øyer sentrum.

VANNKVALITET I MJØSA
Vi anbefaler å besøke nettsidene til Lillehammer kommune for mer informasjon om vannkvaliteten til Mjøsa. I sommer har det vært forekomster av alger som er til fare for mennesker og dyr og det anbefales ikke å bade der vannet er grønt. Blant annet er Vingnesvika stengt fra 12.juli 2021, samt flere badeplasser lenger sør langs Mjøsa
Les mer

Kontaktinformasjon