Hafjell Hotell miljøsertifisert miljøfyrtårn

Hafjell Hotell ble miljøsertifisert som miljøfyrtårn vinteren 2011 etter langsiktig arbeid og samarbeid med Lillehammer miljø, Oppland fylkeskommune og Øyer kommune.
Hafjell Hotell ble miljøsertifisert som miljøfyrtårn vinteren 2011 etter langsiktig arbeid og samarbeid med Lillehammer miljø, Oppland fylkeskommune og Øyer kommune.

For Hotellet har det betydning at det skal være minimalt bruk av engangsartikler som for eksempel plastglass. Hotellet har fokus på energistyring, avfallssortering, HMS arbeid overfor ansatte i bedriften.

Hotellet bruker miljømerkede produkter i rengjøring og jobber aktivt med å innføre økt bruk av økologiske matvarer i sine retter.

Vi er stolte over å være Miljøfyrtårn-sertifisert og har vært sertifisert siden 2011, vi jobber
kontinuerlig med å forbedre oss. Miljøfokus er en naturlig del av vår bedriftskultur og vår
miljøpolicy er forankret i styret, hos ledelsen og de ansatte. Vi ble re-sertifisert for 3 nye år juni
2023. Hotellet har ett stort samfunnsengasjement og støtter lokal idrett og foreninger, i tillegg
har ledelsen flere verv i lokalmiljøet.

Hos oss jobber det mennesker fra mange ulike nasjoner og mangfoldet er stort. I 2.etg over
kjøkkenet har vi laget ett stor personalrom med spisebord, sofaer og stor TV. Her inntar vi
lunsj sammen så langt det er mulig, og det serveres varm mat fra kl 11.30 – 14.00 og 18.00 –
20.00 hver dag. Vi er opptatt av at alle skal respektere hverandre og vite at alle er like mye
verdt. Ved ansettelse hos oss får man en link til en digital personalhåndbok som kontinuerlig
blir oppdatert når de starter i jobb. Vi har samlinger, julebord, allmøter og avdelingsmøter,
samt at det gjennomføres medarbeidersamtaler jevnlig.

Kildesortering er en viktig del av sertifiseringen og vi har stort fokus på sortering. Det er lagt
til rette for at både gjester og personell skal kildesortere.

Hafjell Hotell skal sammen med sine leverandører sørge for at hotellet ikke påvirker naturen
og nærmiljøet på en negativ måte. Vi skal velge de riktige leverandørene og dette gjøres i
samarbeid med NHO Innkjøpskjeden, i tillegg til at vi selv tilser at evt. leverandører utenom
innkjøpsskjeden har miljøfokus.

Frokostbuffet og buffeter har ingen engangsartikler, og det oppfordres til at gjester heller
forsyner seg flere ganger, slik at vi minsker matsvinn, både via informasjon i mattorget og via
infoTV. Det serveres egenprodusert honning på frokostbuffet, som våre 30 000 kollegaer på
taket produserer. I tillegg kjøpes gris av lokal bonde, hvor skinkene henges i stabburet på
taket sammen med egen produserte spekepølser. Rundt stabburet er det anlagt en urtehage på
sedumgress. Kjøkkenet på hotellet kjøper elg fra elgjaktlag i Øyer, og lager blant annet egne
elgkarbonader.

Det er enn så lenge dårlig med kollektivtilbud til Hafjell. Busser går til noe begrensede
tidspunkter, og det er mer vanlig at våre gjester bruker bil. Vi har installert 7 EL-bil ladere
hvor gjester kan lade til en meget gunstig pris.

Vi setter pris på tilbakemeldinger, tips og råd fra gjester på videre jobb eller forbedringer når
det gjelder miljøarbeidet, og ønsker du innsyn i vår rapportering, er det bare å ta kontakt.
Hilsen teamet på Hafjell Hotell A
Les mer

Kontaktinformasjon