Hafjell skimaraton
Mosetertoppen
Øyerfjellet
Mosetertoppen
Øyerfjellet
Mosetertoppen skistadion
Øyerfjellet ved Pellestova
Hafjell skimaraton

Hafjell skimaraton

Hafjell Ski Marathon er et turrenn på langrenn som starter på Mosetertoppen Skistadion og har både klassisk og fristil, samt helmaraton og halvmaraton. Turrennet går av stabelen lørdag 22.februar 2020. Hafjell Ski Marathon tar deg med på en flott rundtur i Øyerfjellet og er Norges lengste turrenn i fristil. I 2019 var det en hel runde på 42 kilometer sløyfe. Den nye løypa gikk i noen av de fineste delene av Øyerfjellet.

Start og mål er på Mosetertoppen Skistadion. Etter start på Mosetertoppen Skistadion, 815 meter over havet stiger det jevnt i ca 2,5 km før det flater ut mot Raudtjønnsbekken hvor ungdomsklassen tar av på sin 13 km (svart strek). Deretter går det slakt ned mot Nedre Moksjøen før en lett stigning til Lienden og første matstasjon. Derfra er det lett terreng via Sjøsetra tilbake til Raudtjønnsbekken og videre til stigningene opp til Pellestova og andre matstasjon.

Fra Pellestova er det kort til løypas høyeste punkt på 975 meter over havet. Nedfarten til Mosetertoppen Skistadion er kort og går gjennom det nye skitestsenteret før du gjør en sving på baksiden av stadionområdet og opp på oppløpet.

Øyer/Tretten IF og Hafjell inviterer til turrenn i både fristil og klassisk lørdag 22.februar 2020. Start og mål på Mosetertoppen skistadion.

Distanser Hafjell skimaraton

Alle klassiske distanser 10:00, alle fristildistanser 10:15
Distanser:
Helmaraton 44 km klassisk
Halvmaraton 22 km klassisk
Helmaraton 44 km fristil
Halvmaraton 22 km fristil
Ungdomsklasse 13km fristil (13-16 år)

Klasser:
Vanlige turrennsklasser (10 årsklasser)

Påmelding:
via www.hafjellskimarathon.no

Løype Hafjell skimaraton

I 2020 er det en hel runde på 42 kilometers sløyfe. Skiløypa vil gå i noen av de fineste delene av Øyerfjellet

Overnatting Hafjell skimaraton

Ta kontakt med Hafjell Resort for overnatting på Mosetertoppen "to stavtak" fra arenaen. Vi har hytter ledig på Mosetertoppen.  Alternativt ta gondolen opp fra dalstasjonen til Mosetertoppen.

Tags
turrenn
hafjell ski marathon
maraton