Hafjell skimaraton
Mosetertoppen
Øyerfjellet
Mosetertoppen
Øyerfjellet
Mosetertoppen skistadion
Øyerfjellet ved Pellestova
Hafjell skimaraton

Hafjell skimaraton

Hafjell Ski Marathon er et turrenn på langrenn som starter på Mosetertoppen Skistadion og har både klassisk og fristil, samt helmaraton og halvmaraton. Turrennet går av stabelen lørdag 25.februar 2023. Hafjell Ski Marathon tar deg med på en flott rundtur i Øyerfjellet og er Norges lengste turrenn i fristil. I 2019 var det en hel runde på 42 kilometer sløyfe. Den nye løypa gikk i noen av de fineste delene av Øyerfjellet.

Start og mål er på Mosetertoppen Skistadion. Etter start på Mosetertoppen Skistadion, 815 moh stiger det jevnt i ca 2,5 km før det flater ut mot Raudtjønnsbekken hvor ungdomsklassen tar av på sin 13 km.  Deretter går det slakt ned mot Nedre Moksjøen før en lett stigning til Mokksjøbekken og første matstasjon. Her tar 20 km av. (42 km løypa går mot Sjøsetra før det stiger opp mot Grytfjell. Fra Grytfjell går det slakt nedover til Hornsjø hvor neste matstasjon er. Videre går det slakt nedover ca 1 km før det begynner å stige opp mot Krigsfjell. Fra Krigsfjell sklir du inn i Hitdalen og videre ned til Hitvegen. Derfra er det lett terreng  tilbake til Mokksjøbekken og ny matstasjon. Videre følger du løypa tilbake til Raudtjønnsbekken før du tar fatt på de kuperte stigningene til Pellestova hvor siste matstasjon er. Fra Pellestova går det slakt nedover tilbake til Mosetertoppen.

Nedfarten til Mosetertoppen Skistadion er kort og går gjennom det nye skitest senteret før du gjør en sving på baksiden og nedsiden av stadionområdet før du tar fatt på oppløpet som går slakt i mot. Helmarathon løypa har en total stigning på 696 meter.

Distanser Hafjell skimaraton

Distanser
Ungdomsklasse 13km 
Familieklasse 13 km
Halvmarathon 20 km
Helmarathon 41 km

Klasser:
Vanlige turrennsklasser (10 årsklasser)

Påmelding:
via www.hafjellskimarathon.no

Løype Hafjell skimaraton

I 2023 er det en hel runde på 42 kilometers sløyfe. Skiløypa vil gå i noen av de fineste delene av Øyerfjellet

Overnatting Hafjell skimaraton

Ta kontakt med Hafjell Resort for overnatting på Mosetertoppen "to stavtak" fra arenaen. Vi har hytter ledig på Mosetertoppen.  Alternativt ta gondolen opp fra dalstasjonen til Mosetertoppen.